15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Ανταύγειες φωτός” στο Δημοτικό Κήπο Χανίων

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Κήπο επέλεξαν τα μέλη της Λογοτεχνικής Παρέας Χανίων την Παρασκευή, για να δώσουν συνέντευξη τύπου για το βιβλίο του «Ανταύγειες Φωτός», μια συλλογική προσπάθεια της παρέας, ένα λογοτεχνικό απάνθισμα 223 σελίδων με στόχο την ενίσχυση κοινωνικών δομών του τόπου μας.

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στο παράρτημα Χανίων των «Γιατρών του Κόσμου».

Το βιβλίο αφιερώνεται στον πάσχοντα Συνάνθρωπο με την ευχή, να μην του λείψει το χαμόγελο και η ελπίδα για ζωή!

Η Λογοτεχνική Παρέα Χανίων είναι μια από τις καλές πρωτοβουλίες των Χανιών μας. Οι πνευματικοί άνθρωποι που την απαρτίζουν στέλνουν μήνυμα ότι τα γράμματα και οι τέχνες, ο πολιτισμός, πρέπει να έχουν ως κύριο μέλημά τους την ανόρθωση του ανθρώπου και την υπηρέτηση του. Ουσιαστικά και όχι ως μια γραφειοκρατική, πνευματική ελίτ.

Το δέσιμο και η συντροφικότητα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των μελών της Λογοτεχνικής Παρέας Χανίων, όπως φάνηκε και χθες, μας στέλνει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα συλλογικής παρουσίας και δράσης των ανθρώπων του πνεύματος, γεγονός απαραίτητο στις δύσκολες και εν πολλοίς απάνθρωπες συγκυρίες που βιώνουμε.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, τονίστηκαν και τα ακόλουθα:

Η «Λογοτεχνική Παρέα Χανίων» ξεκίνησε την πορεία της τον Ιούλιο του 2013. Συνιστά μια Παρέα πνευματική, φιλική, ανθρώπινη, που σκοπό έχει την πνευματική προαγωγή των μελών που την απαρτίζουν.

Η συνάντηση των μελών της γίνεται απαρέγκλιτα μια φορά την εβδομάδα κατά την οποία, πέρα από την μεταξύ τους διανομή βιβλίων τους, αναγιγνώσκονται κείμενα τους (σε ποίηση ή πεζό λόγο), και ακολουθεί η ανταλλαγή απόψεων και η διεξαγωγή συζητήσεων εποικοδομητικών σε θέματα που αναφύονται.

Στη «Λογοτεχνική Παρέα Χανίων» δεν υπάρχει Προεδρείο, τα μέλη είναι όλα ισότιμα.

Τα μέλη της, είναι κατ’ αλφαβητική σειρά, τα ακόλουθα:

1. Βογιατζάκη – Ντούζα Μαρία

2. Γαβριλάκης Γιάννης

3. Γκίκα Μαρία

4. Γρυφάκη Μαρία

"google ad"

5. Κατσιφαράκη Ελευθερία

6. Κουμή Ροδάνθη

7. Κουτρούλη – Σκαμνάκη Μαίρη

8. Μαλαξιανάκης Γιάννης (Εννιαχωριανός)

9. Μόρφη Φιλιώ

10. Παπά-Αποστόλης Διαμαντούδης

11. Πολυράκης Γιάννης

12. Πολυράκη Ηλέκτρα

13. Τριποδάκης Νίκος

14. Τυραϊδής Δημήτρης

15. Χαραλάμπους Φρόσω

16. Χιωτάκης Σήφης

Το βιβλίο με τον τίτλο «Ανταύγειες Φωτός», φιλοξενεί πεζά και ποιητικά λογοτεχνήματα των μελών της «Λογοτεχνικής Παρέας Χανίων», με την οικονομική συμμετοχή των οποίων, εξεδόθη. Δεν έχει στόχο την κερδοφορία επ’ ωφελεία των μελών της. Γι’ αυτό άλλωστε το ποσόν που θα συγκεντρωθεί,  θα διατεθεί για τις ανάγκες του Συλλόγου «Γιατροί του Κόσμου» των Χανίων.

Πίστη των Ποιητών και Συγγραφέων της «Λογοτεχνικής Παρέας Χανίων» είναι ότι η προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι δεν χάθηκε η ανθρωπιά στην υλιστική εποχή μας.

Ελπίδα τους, η απήχηση, από το αναγνωστικό κοινό.
Ευχή τους, να μη διαψευσθούν οι προσδοκίες τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...