22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

«Αντιγόνη στη Χάγη»: Η Λιάνα Κανέλλη αναψηλαφεί τη δίκη Μιλόσεβιτς – Με την Αλέκα Παπαρήγα

Ημερομηνία:

Η δίκη Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα βρεθεί στο πολιτικό μικροσκόπιο του ΚΚΕ κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Λιάνας Κανέλλη με τίτλο «Αντιγόνη στη Χάγη» στις 26 Απριλίου 2024 στις 7:30 μμ στα γραφεία της «Σύγχρονης Εποχής».

Κατά την παρουσίαση η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ αναμένεται να προσεγγίσει πολιτικά τα όσα συνέβησαν στην δίκη Μιλόσεβιτς αναδεικνύοντας τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Στο βιβλίο «Αντιγόνη στη Χάγη» η Λιάνα Κανέλλη αποτυπώνει τα όσα βίωσε στη δίκη Μιλόσεβιτς και κάνει λόγο για μία μοντέρνα Αντιγόνη ενώπιον ενός σύγχρονου Κρέοντα υπό τη μορφή της σύνθεσης ενός Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Η ιστορία -σύμφωνα με την συγγραφέα- έλαβε χώρα στη Χάγη δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά από την πρώτη Αντιγόνη του Σοφοκλέους, άγνωστο πόσα χρόνια πριν την επόμενη Αντιγόνη, που θα προκύψει ως ανάγκη των καιρών για αντίσταση, αγώνα, αμφισβήτηση απέναντι στους μελλοντικούς Κρέοντες μέχρι αυτοί να ηττηθούν οριστικά.

Με την «Αντιγόνη στη Χάγη» για πρώτη φορά έχουμε ολόκληρη απόδοση και δημοσίευση στα ελληνικά ενός δικαστικού κειμένου, με βαθιά, όμως, πολιτική απόχρωση. Η Λιάνα Κανέλλη όχι μόνο περιγράφει και αποκαλύπτει το τι συνέβη κατά την κατάθεση της, εκείνη τη φθινοπωρινή μέρα του Οκτώβρη του 2004 στη Χάγη, αλλά και για το τι συνέβη τις 78 μέρες της άνοιξης του 1999 στο Βελιγράδι, που τις μετέτρεψαν μονομιάς σε σκοτεινό χειμώνα οι ΝΑΤΟϊκοί επιδρομείς.

Κ.Π.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ