14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αντιδράσεις από ΝΔ για τη δήλωση Σταθάκη ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων θα μπορούσαν να ακυρωθούν από τη Βουλή

Ημερομηνία:

Στις πρώτες βασικές παρεμβάσεις στην οικονομία τις οποίες σκοπεύει να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του κόμματος Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή στην εφημερίδα Financial Times.

Μιλώντας για τις περιπτώσεις προβληματικών ιδιωτικοποιήσεων, όπως αυτές του Ελληνικού καθώς και αυτές των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις και παραχωρήσεις δεν έχουν ακόμα επικυρωθεί νομικά και σε περίπτωση ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να ακυρωθούν από την Βουλή.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Γ. Σταθάκη προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

«Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων άκουσα έκπληκτος τον κ. Τσίπρα να υπόσχεται επανασύσταση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της εταιρείας που κόστιζε 1 εκατ. ευρώ την ημέρα στους Έλληνες φορολογούμενους», σημείσωε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Σήμερα ο κ. Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στους Financial Times απειλεί ότι θα ακυρώσουν την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ, δηλαδή θα ακυρώσουν επένδυση 2,1 δισ. ευρώ.

Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιέται κανείς πού σκοπεύει να οδηγήσει τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τέτοιες αντιλήψεις δεν θα μείνει κανένας επενδυτής στη χώρα και θα καταδικάσουν τους ανέργους σε μόνιμη ανεργία;».

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...