30.8 C
Chania
Monday, July 8, 2024

Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις-συμπτύξεις τμημάτων σχολείων του Δήμου Πλατανιά

Ημερομηνία:

Με αφορμή την επιχειρούμενη, αιφνιδιαστική και εντελώς αδικαιολόγητη υποβάθμιση των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης και στον Δήμο Πλατανιά, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την Τακτική Συνεδρίασή του στις 1/07/2024, με ομοφωνία των παρόντων μελών του, προχώρησε στη λήψη της με αριθμ. 111/2024 Απόφασης (ΑΔΑ: ΨΝ13ΩΞ5-ΖΩΥ), με την οποία καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε προσπάθεια συγχώνευσης – κατάργησης τμημάτων σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα της περιοχής του και προς τούτο αποφάσισε την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά συμμεριζόμενο την έντονη ανησυχία που εκφράζουν γονείς και εκπαιδευτικοί ενόψει του σχεδιαζόμενου λειτουργικού υποβιβασμού συγκεκριμένων σχολείων του Δήμου και της περαιτέρω υποβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καταγγέλλει τα θλιβερά φαινόμενα ανακολουθίας και ασυνέπειας λόγων και πράξεων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τάσσεται κατηγορηματικά ενάντια στην συρρίκνωση, τον υποβιβασμό και τις συγχωνεύσεις των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πλατανιά και δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν αποδεκτά αιφνιδιαστικά τετελεσμένα, που θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων και της παρεχόμενης μόρφωσης στους μαθητές της περιοχής.

Με γνώμονα την ποιοτική εκπαίδευση, η οποία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε μαθητή και ταυτόχρονα υποχρέωση της πολιτείας, η οποία οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλισή της, το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει και απορρίπτει κάθε σχεδιασμό υποβάθμισης του δημόσιου Δημοτικού Σχολείου και διεκδικεί αποφασιστικά την πλήρη στελέχωση και λειτουργία του, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, με σεβασμό στην ασφάλειά τους και στόχο τον σωστό συντονισμό του εκπαιδευτικού έργου και την ομαλή λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων.

Επειδή η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των σχολείων θα αποτελέσει την χαριστική βολή στην ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία και η επιστροφή σε τακτικές και συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών εν έτει 2024 θεωρείται αδιανόητη, η Ελληνική Πολιτεία σήμερα, την εποχή των μεγάλων προκλήσεων, υποχρεούται να παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και ευκαιρίες μάθησης σε όλους τους μαθητές της επικράτειάς της, με ανοικτά και πλήρως λειτουργικά σχολεία κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το παρόν θα αποσταλεί στον Υπουργό και την Υφυπουργό Παιδείας, στην Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, στην Περ/κη Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης, στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, στους βουλευτές του Νομού και θα κοινοποιηθεί προς δημοσίευση στον Τοπικό Τύπο.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Prorata: Μάχη για τρεις στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ – Τι βρίσκει στα διάφορα κοινά η δημοσκόπηση

Η Prorata διενήργησε πανελλαδικής κάλυψης πολιτική έρευνα με εστίαση...

Σπιτικές προτάσεις

Τονοσαλάτα (2) 2 κουτιά τόνο, μια φλυτζάνα βραστή πατάτα κομμένη...