15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αντιδράσεις στο Λασίθι για το “αντι-Περιβαλλοντικό” νομοσχέδιο

Ημερομηνία:

“Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» που έφερε η κυβέρνηση  προς ψήφιση σε μια πρακτικά κλειστή βουλή λόγω καραντίνας χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί ευθεία βολή στο περιβάλλον, αναφέρεται σε ανακοίνωση φορέων του Λασιθίου.

Όπως τονίζεται:

“Τη Δευτέρα 4 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο Οροπέδιο Λασιθίου, ο Δήμαρχος Λασιθίου κ.κ. Γιάννης Στεφανάκης, το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Λασιθίου και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων δηλώσαμε την αντίθεσή μας στο υπο ψήφιση νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο καταργεί την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000 και προωθεί ακόμα και μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές προστασίας της φύσης. Για την οροσειρά της Δίκτης που περιβάλει το Οροπέδιο Λασίθιου και Καθαρού από το 2011 έχουν εκδοθεί επτά (7) άδειες από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την εγκατάσταση ογδόντα-πέντε (85) γιγαντιαίων ανεμογεννητριών ΒΑΠΕ, όλες σε προστατευόμενους οικότοπους Natura 2000. Οι ανεμογεννήτριες δεν εγκαταστάθηκαν έως σήμερα γιατί παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία, σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι άμεση ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε όλοι για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η ψήφιση του νομοσχεδίου στο περιβάλλον και να πούμε “όχι” στην περιβαλλοντική καταστροφή”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ