21.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Αντιδρούν οι Πολιτιστικοί Φορείς της Κισσάμου για όσα δεν έχουν γίνει 1 μήνα μετά την κακοκαιρία

Ημερομηνία:

Οι μέρες περνούν και παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις λίγα έχουν γίνει. Ειδικά σε περιοχές πιο απομονωμένες, δεν έχει γίνει τίποτα. Οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί και χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, δεν έχουν τοποθετηθεί καν πινακίδες για να προειδοποιούν τα διερχόμενα οχήματα για τους κινδύνους.

Όλα αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.) που πρόκειται να επισκεφτεί τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για να συζητήσουν τις προτεινόμενες λύσεις ενώ εκφράζει τη βούλησή της να συμμετάσχει εθελοντικά σε δράσης “όπου είναι ανάγκη” στον καθαρισμό των παραλιών ώστε να σταματήσει και το φαινόμενο της καύσης των σπουδιών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Τα έντονα προβλήματα, τα οποία δημιουργήθηκαν απ’ αυτές, στο οδικό δίκτυο, κεντρικό και επαρχιακό, τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, εν όψει μάλιστα και της νέας τουριστικής περιόδου, προκειμένου να μην συμβούν δυσάρεστα περιστατικά σε διερχόμενους οδηγούς και επιβάτες, εις βάρος της ατομικής ακεραιότητας και υγείας τους.

Επειδή θεωρούμε ότι προέχει για όλους η ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και επιβατών, προκειμένου να προλάβουμε κάθε απρόοπτο….

Αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:

• Να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε αρμόδιο για την συνεχιζόμενη επικίνδυνη και απαράδεκτη κατάσταση του Β.Ο.Α.Κ. και του επαρχιακού οδικού δικτύου.

• Να υπάρξει σωστή σήμανση στο οδικό δίκτυο και στα σημεία εκείνα που χρήζουν ανακατασκευής το συντομότερο δυνατόν (Σταλός, Φαράγγι Τοπολίων και Στόμιου, δρόμος Σφηναρίου- Κάμπου κλπ), έως ότου ανακατασκευαστούν πλήρως.

• Να ολοκληρωθούν οι διανοίξεις δρόμων στα σημεία εκείνα που παραμένουν ακόμη κλειστά (δρόμος Κάμπου- Κεραμωτής).

• Να συμβάλλουν εθελοντικά τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους, όπου είναι ανάγκη, στον καθαρισμό των παραλιών και να σταματήσει το φαινόμενο της καύσης των σκουπιδιών (καλάμια, πλαστικά κλπ) στις παραλίες.

• Να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την διοργάνωση Ημερίδων με θέματα:

• τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών,

• την ανθρώπινη στάση απέναντι στο περιβάλλον,

• το επίπεδο οργάνωσης των δήμων και των τοπικών κοινωνιών απέναντι στις νέες περιβαλλοντικές εξελίξεις.

• Να μεταβεί αντιπροσωπεία στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων σε συνεργασία και με άλλους φορείς προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα παραπάνω θέματα και να απαιτήσει να βρεθούν άμεσα λύσεις”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...