15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία: “Εκβιαστικό, θα έχουμε διχασμό”

Ημερομηνία:

Υπέρ του εμβολιασμού, αλλά όχι με “εκβιαστικό τρόπο” τάσσονται οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία και σε άλλες δομές της ιδιωτικής υγείας. Εκτιμούν ότι τα νέα μέτρα για υποχρεωτικό εμβολιασμό θα προκαλέσουν διχασμό μεταξύ των εργαζόμενων.

Υπέρ του εμβολιασμού τάσσονται οι εργαζόμενοι στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων επισημαίνουν ωστόσο ότι ο τρόπος που επιβάλλεται με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, είναι εκβιαστικός όπως τονίζει στο Sputnik ο πρόεδρος του κλαδικού σωματείου Αθήνας στις μονάδες ιδιωτικής υγείας, Δημήτρης Αλεξόπουλος.

«Η θέση μας είναι ότι όπως ανακοινώθηκε (σ.σ. ο υποχρεωτικός εμβολιασμός) είναι εκβιαστικό και γίνεται για άλλους λόγους κι όχι για να επιτευχθεί ο εμβολιασμός, αλλά για να κρυφτούν ευθύνες της κυβέρνησης από τη διαχείριση της πανδημίας και κατά το προηγούμενο διάστημα πριν τους εμβολιασμούς και κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος εμβολιασμού» δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Επισήμανε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα «έχει φτάσει στη μέση» και «υπολογίζουν ότι θα φτάσει ένα τέταρτο κύμα και δεν θα μπορέσουν να το διαχειριστούν λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν».

«Γίνεται μια προσπάθεια μετατόπισης της ευθύνης στους εργαζόμενους. Εμείς θεωρούμε ότι είναι αρνητικός ο σχεδιασμός όπως ανακοινώθηκε χτες (σ.σ. τη Δευτέρα 12 Ιουλίου) γιατί θα δημιουργήσει διχασμό μέσα στους χώρους εργασίας, ένα κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων και επίρριψης ευθυνών» πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε ότι ως Σωματείο «είμαστε όχι μόνο υπέρ των εμβολιασμών, αλλά πρέπει να γίνουν εμβολιασμοί καθολικά και έχουμε δώσει αγώνα συνολικά για την προστασία των χώρων εργασίας».

«Θεωρούμε ότι ο εμβολιασμός είναι όπλο της επιστήμης και πρέπει να αξιοποιηθεί, αλλά δεν είναι ο σωστός τρόπος αυτός (σ.σ. με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς) ούτε το επιθυμητό αποτέλεσμα θα υπάρξει και θα έχουμε διχασμό και κοινωνικό αυτοματισμό στους χώρους εργασίας» τόνισε.

Ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι με τα νέα δεδομένα «βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου τιμωρείται ο εργαζόμενος» ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι «δεν προστάτευσε και δεν θωράκισε τους χώρους εργασίας όλο το διάστημα από την έναρξη της πανδημίας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα, όσοι εργαζόμενοι στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων δεν εμβολιαστούν έως τις 16 Αυγούστου θα αντιμετωπίσουν αναστολή εργασίας και πρόστιμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ