19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Αντιμέτωποι με φυλάκιση αγρότες που στήνουν μπλόκα – Τι προβλέπει η διάταξη για την παρεμπόδιση συγκοινωνιών

Ημερομηνία:

Τις ποινές φυλάκισης που προβλέπονται για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών αύξησε η κυβέρνηση με τροπολογία που πέρασε στα… ψιλά του Συμφώνου Συμβίωσης το οποίο και ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, βάσει του νέου άρθρου του Ποινικού Κώδικα, θα τιμωρείται και η παρεμπόδιση των συγκοινωνιών στις εθνικές οδούς με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Η ίδια ποινή θα αφορά και την παρεμπόδιση αμαξοστοιχιών, αεροπλάνων, λεωφορείων κ.ο.κ., από φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών, που ίσχυε έως σήμερα.

Μάλιστα, όπως προβλέπεται στη διάταξη, η παρεμπόδιση «είχε σημαντική διάρκεια», η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια.

Δείτε τη διάταξη όπως ψηφίστηκε (σελίδα 8)

Παρότι αρκετοί έστρεψαν το βλέμμα τους προς το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και τις κινητοποιήσεις στα διόδια, ορισμένοι ερμηνεύουν την εν λόγω κίνηση ως μία… προληπτική κίνηση της κυβέρνησης, ώστε να προλάβει τις κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι ως γνωστόν βρίσκονται σε αναβρασμό.

Και αυτό γιατί, μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να έρθει – χωρίς ωστόσο να αποκλείεται χρονικά η μετάθεση- του πακέτου με τα φορολογικά των αγροτών, οι οποίοι και έχουν εξαγγείλει δυναμικές κινητοποιήσεις.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...