27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Αντιστέκονται ηρωικά οι κούρδισσες μαχήτριες στην πόλη Κομπανί – Αποκεφαλίζουν γυναίκες οι τζιχαντιστές;

Ημερομηνία:

Οι μάχες των κούρδων απέναντι στους τζιχαντιστές συνεχίζονται. Οι κούρδοι μαχητές οι οποιοι ειναι λιγότεροι σε αριθμό υπερασπίζονται με επιμονή την πόλη Κομπανί στη μια συριακή πόλη στη μεθόριο με την Τουρκία. 

Επιπλέον οι κούρδισες μαχήτριες των Κούρδων Πεσμεργκά έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη. Το πιο πρόσφατο περιστατικό ειναι η αυτοκτονία κούρδισας που ειχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και που σύμφωνα με πηγές αυτοκτόνησε πριν την αιχμαλωτήσουν. Όπως αναφέρει το Al Arabiya η Σεϋλάν Οζάλπ (παρακάτω φωτογραφία) βρέθηκε περικυκλωμένη απο τζιχαντιστές κοντά στην πόλη Κομπανί και προκειμένου να γινει θύμα επέλεξε να πάρει την ζωή της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Al Arabiya η Σεϋλάν είπε ενα “αντίο” απο τον ασύρματο και αυτοκτόνησε. 

ceylan1

Η αυτοκτονία της δεν εχει επιβεβαιωθεί αλλα όπως ειχε πεί η ίδια σε συνέντευξη της που έδωσε στο Βρετανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (BBC) την προηγούμενη βδομάδα:  “Δεν φοβομαστε τίποτα και κανένα… Προτιμάμε να ανατιναχτούμε και να πάρουμε την ίδια μας την ζωή απο το να αφήσουμε αυτους να μας αιχμαλωτήσουν.” 

Ειναι πολλές οι γυναίκες που έχουν καταταχθεί στο κουρδικό YPG, ένα παρακλάδι της ομάδας ανταρτών του Κουρδικου Εργατικου Κόμματος (ΡΚΚ). Οι εικόνες των γυναικών μαχητών με τα καλάσνικοφ τους ξεχωρίζουν στην γενικότερα ανδροκρατούμενη συγκρούση της περιοχής. 

Δυστυχώς ειναι αρκετές οι εκθέσεις που κατηγορούν την ISIS για ομηρία και βιασμούς όχι μόνο των γυναικών μαχητριών κουρδικής καταγωγής αλλα και των γυναικών απο την μειονότητα των Γεζιντί. 

Μόνο την τελευταια βδομάδα οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν 7 άντρες και 3 γυναίκες κουρδικής καταγωγής. Για να συντηρήσουν το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί οχι μόνο στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ αλλα πλέον και στην Δύση διαρρέουν διάφορες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ειναι το Twitter και το Facebook. Οι φωτογραφίες – όπως ειναι η παρακάτω – ειναι σοκαριστικές. 

Προσοχή! Η φωτογραφία είναι σοκαριστική! Αναρτήθηκε απο τον χρήστη shmayah στο Twitter. Ο άντρας σύμφωνα πάντα με την πηγή ειναι τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους και το θύμα κουρδισα μαχήτρια. Η πηγή δεν εχει επιβεβαιωθεί. 

kourdisa

Ίσως πιο τρομακτικό απο την ίδια την πράξη να ειναι το χαμόγελο του τζιχαντιστή… 

Επίθεση αυτοκτονίας από Κούρδισα μαχήτρια

Εν τω μεταξύ, μαχήτρια κουρδικής καταγωγής πραγματοποίησε χθές βράδυ επίθεση αυτοκτονίας εναντίον θέσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της συριακής πόλης Κομπάνι, προκαλώντας τον θάνατο αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού ανθρώπων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη ανατολικά της πόλης Κομπάνι, τρίτης σε μέγεθος κουρδικής πόλης της Συρίας, που πολιορκείται από τη σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Η επίθεση “έχει νεκρούς αλλά ο αριθμός τους δεν έχει επιβεβαιωθεί”, δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Είναι η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας από μαχήτρια κουρδικής καταγωγής εναντίον του ΙΚ.

"google ad"

Οι τζιχαντιστές απέχουν πλέον ένα χιλιόμετρο από την πόλη. Αν καταφέρουν να την καταλάβουν, τότε το ΙΚ θα εξασφαλίσει τον έλεγχο μιας μεγάλης συνεχούς λωρίδας εδάφους στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Οι μάχες που μαίνονται γύρω από την πόλη έχουν προκαλέσει τη φυγή 300.00 κατοίκων, από τους οποίους 180.000 έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

Πηγή – Al Arabiya/Twitter
Μετάφραση/Επιμέλεια – OnAlert

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόροι, φόροι, φόροι παντού! Και κουράγιο παλληκάρια… Σύνταξη στα 72

Μας τους ανακοινώνουν τόσο απλά στα δελτία ειδήσεων. Τόσο...

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...