19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο Πέμπτη 18/4, 7μ.μ. πλατεία Αγοράς

Ημερομηνία:

STOP ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

Η προσπάθεια του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής την Τρίτη 2/4 να τρομοκρατήσει  όποιον δεν ταίριαζε στα φασιστικά  του πρότυπα και οι επιθέσεις σε μετανάστες και ντόπιους εργαζομένους απαντήθηκαν με μαζική κινητοποίηση από όλο το φάσμα του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς.
Oι νεοναζί τραμπούκοι με την καθοδήγηση των τοπικών φυρερίσκων τους και σε κατάσταση απόλυτης μέθης, νωρίς το απόγευμα επιχείρησαν να προπηλάκισουν νεολαίο και στη συνέχεια στην πλατεία της Αγοράς, μετά από προκλητικούς ναζιστικούς χαιρετισμούς και σφιχταγκαλιάσματα με νατοϊκούς στρατιώτες, γρονθοκόπησαν τρεις μετανάστες, 2 Μαροκινούς και 1 Αλβανό.
Η δολοφονική ομάδα όταν κατέληξε στο λιμάνι, απωθήθηκε από συγκεντρωμένους αντιφασίστες και απλό κόσμο, με τον αρχηγό τους Βλαμάκη να καταλήγει στη θάλασσα,ενώ πρώτα είχαν διαλύσει καφετέρια και χτύπησει σερβιτόρο με καρέκλα στο κεφάλι.
Παρ’ όλα αυτά, οι νεοναζί είχαν το θράσος να μηνύσουν τη συνδικαλίστρια δασκάλα Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκλεγμένη στο ΔΣ του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, τον σερβιτόρο της καφετέριας  που είχαν χτυπήσει νωρίτερα,τη δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζουκαι άλλους τέσσερις αγωνιστές,ανάμεσα τους άλλοι 2 δάσκαλοι, που ήδη βρίσκονταν στο στόχαστρο της βιομηχανίας διώξεων της Ασφάλειας Χανίων.
Τις επόμενες μέρες,εξαπέλυσαν επιθέσεις σε μετανάστες στους δρόμους των Χανίων επιχειρώντας να σπείρουν το φόβο. Για άλλη μια φορά,η αστυνομία έδωσε την κάλυψη της στους χρυσαυγίτες συλλαμβάνοντας, επειδή δεν έχει χαρτιά ,μετανάστη που δέχτηκε επίθεση από τους ναζιστές μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο, και αφήνοντας αυτούς ελεύθερους.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!!!

Δεν θα επιτρέψουμε στα τσιράκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων να παίζουν το παιχνίδι του Σαμαρά σε βάρος της αριστεράς,των συνδικάτων και των εργαζομένων,ντόπιων και μεταναστών,την ώρα που ετοιμαζόμαστε για ένα γύρο αγώνων ενάντια στα νέα Μνημόνια, τις περικοπές, τις απολύσεις και τα χαράτσια που ετοιμάζουν.
Δεν θα αφήσουμε τους απόγονους του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών να εξαπολύουν τάγματα εφόδου στους δρόμους των Χανίων.Οι επιθέσεις των φασιστών σε μετανάστες  και οι διώξεις σε αγωνιστές με τη συνεργασία της αστυνομίας  θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.Με κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών θα τσακίσουμε τη φασιστική απειλή.

  •  ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
  •  ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...