25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Ανυπόταχτη Κρήτη: Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό Γεραπετρίτη και για την αστυνομική αυθαιρεσία στη Κρήτη

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη της “Ανυπόταχτης Κρήτης” αναφέρεται στην καταγγελία για ξυλοδαρμό 25χρονου στην Ιεράπετρα (μπορείτε να διαβάσετε σχετικά ΕΔΩ).

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Πίσω από το success story της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εν όψει πανδημίας, κρύβεται ένα όργιο καταστολής και κρατικής αυθαιρεσίας. Πίσω από την υποστελέχωση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, κρύβονται πολλαπλάσιοι αστυνομικοί για να επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη.

Δεν είναι μόνο τα φαινόμενα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Είναι η ίδια η αγανάκτηση και ο φόβος που κυοφορείται στο εσωτερικό της κοινωνίας:

«Να πάω να πετάξω τα σκουπίδια ή θα με βρουν;»

«Θέλω να ξεσκάσω και να περπατήσω, αλλά φοβάμαι μην με γράψουν»

«Μου έβαλαν πρόστιμο γιατί δεν φορούσα αθλητικά»

Οι παραπάνω ατάκες δεν αποτελούν αποκύημα κάποιας φαντασίας, αλλά είναι η κανονικότητα που έχουν επιφέρει, με τους εκατοντάδες αστυνομικούς ξεχυμένους σε μια τιμωρητική λογική που καμία σχέση δεν έχει με την δημόσια υγεία. Κανονικότητα που πιο πολύ προσομοιάζει σε σκοτεινές μέρες περιστολής κάθε δημοκρατίας, όπου η κυκλοφορία στο δρόμο αρκεί για να λάβεις πρόστιμο.

Πρόστιμο που έρχεται πλάι πλάι με την όξυνση της φορομπηχτικής λογικής, και θα οδηγηθεί με τη σειρά του στην ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τη παρωδία των voucher,στην ενίσχυση της ιδιωτικής υγείας, και σε όλο αυτό το πάρτυ νεοφιλελεύθερης πολιτικής που έχει στήσει ο οχετός της κυβέρνησης του Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικό της παραπάνω αυθαιρεσίας είναι η καταγγελία νεαρού Γεραπετρίτη, ο οποίος αναφέρει ότι υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και τραμπουκισμό από τις δυνάμεις της αστυνομίας, με αφορμή τη «μη συμμόρφωση» του, στο καθεστώς της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Ξυλοδαρμός ο οποίος συντελέστηκε μέσα στο αστυνομικό τμήμα, από διάφορους αστυνομικούς.

Ο άγριος ξυλοδαρμός που τεκμηριώνεται και από τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει ο ίδιος στο διαδίκτυο – μετά από πρωτοφανές θάρρος να καταδικάσει δημόσια το περιστατικό – δεν μας φαίνεται ξένος ούτε αλλόκοτος. Είναι αποτέλεσμα της ίδια βίας του κράτους απέναντι σε όποια φωνή αντιστέκεται, απέναντι στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους, απέναντι στους πρόσφυγες, σε άτομα μέλη του LGBTQκινήματος, απέναντι στις καταπιεσμένες και τους καταπιεσμένους.

Αυτό το μονοπώλιο της κρατικής βίας έχει βρει το πράσινο φως από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και έχει γιγαντωθεί από την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή η βία νομιμοποιείται με την ψευδοεξουσία που έχει η ελληνική αστυνομία στις ζωές μας ελέω καραντίνας.

Ως Ανυπόταχτη Κρήτη, καταγγέλλουμε το όργιο της κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής που μαίνεται αυτή τη περίοδο. Απαιτούμε την αποχώρηση των δυνάμεων της αστυνομίας από τους δρόμους και την άρση των κατασταλτικών μέτρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Αντ’αυτού απαιτούμε άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσοκομειακού προσωπικού, ενίσχυση της δημόσιας υγείας, τεστ για όλο το λαό και στελέχωση καινούριων ΜΕΘ.

Καλούμε το λαό να καταγγείλει μαζικά τα όργια της κρατικής αυθαιρεσίας. Να τα δημοσιοποιεί, να έρχεται σε επικοινωνία με δομές του κινήματος, προκειμένου να περιφρούρησουμε το αυτονόητο: τις ζωές μας και την αξιοπρέπεια μας.

Ο λαός έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, και δεν χρειάζεται κανέναν και καμία να του το επιβάλλει ετσιθελικά και με πρόστιμα.

Ο λαός θα σώσει το λαό.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ