18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Αν ήμουν 20 χρονών”: Οι συμβουλές του Παύλου Πολάκη προς τους νέους της χώρας

Ημερομηνία:

Με ένα προσωπικό κείμενο που απευθύνεται στους 20άρηδες, τους  30άρηδες και τους 40άρηδες ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει τι θα έκανε αν άνηκε σε μία απο αυτες τις ηλικιακές ομάδες και ζούσε στην Ελλάδα:

-Αν ήμουν 20 χρόνων θα είχα φάει τα λυσσακά μου να είχαν ανοίξει τα πανεπιστήμια αμεσως μετά τις διακοπες του Πάσχα ,πρώτον για να γίνουν όσα μαθήματα και εργαστήρια μπορούν δια ζώσης για να καλυφθούν κενά που δημιουργήθηκαν και δεύτερο για να ανασυγκροτηθούν οι φοιτητικές συλλογικότητες κόντρα στην αστυνομία του Χρυσοχοΐδη και στην απλήρωτη εργασία του Χατζηδακη!

Γιατί το σύνθημα «ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ» πρέπει να ξαναγίνει περιεχόμενο ύπαρξης και προοπτικής και των σημερινών 20αρηδων!!

-Αν ήμουν τριάντα χρόνων και ειδικευόμενος σε νοσοκομείο θα ξαναεστηνα τους συλλόγους ειδικευόμενων και μέσω αυτών θα άλλαζα τους συσχετισμούς σε ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ γιατί δεν θα ήθελα να φύγω στην Εσπερία αλλά να μείνω εδώ στην πιο όμορφη πατρίδα του κόσμου ,επιβάλλοντας μισθούς διπλάσιους από αυτούς που σήμερα δίνονται ,δουλειά στο δημόσιο σύστημα Υγειας ,αξιοκρατία και ΖΩΗ με αξιοπρέπεια !
Γιατί η Ελλάδα μας χωράει όλους, αν ρίξουμε αυτούς που ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ!
-Αν ήμουν σαράντα χρόνων θα δούλευα σκληρα προσπαθώντας να κατακτήσω όση γνώση στο αντικείμενο μου μπορώ και παράλληλα θα ασχολουμουν με το Σωματειο μου ,τον επιστημονικό και επαγγελματικό μου σύλλογο ,την κοινότητα και το Δήμο μου για να γίνει η καθημερινή ζωη των ανθρώπων καλύτερη σε τοπικό επίπεδο και οι όροι εργασιας μου να ακολουθήσουν την εξέλιξη της επιστήμης προς όφελος της πλειοψηφίας
Και στα είκοσι και στα τριάντα δεν θα επέτρεπα ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!
Θα σκεφτόμουν πως ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,με σχέδιο πραγματικό και όνειρο μεγάλο!
Κι αν δεν τα κατάφερνα όλα,θα είχα συγκρουστεί και θα τοχα παλέψει ,θα είχα γίνει καλύτερος άνθρωπος και θα είχα αλλάξει κι άλλους …..
ΓΙΑΤΙ η υποκειμενική στάση της γενιάς των 20 με 35 είναι καθοριστικός παράγοντας της αντικειμενικής πραγματικότητας για την κοινωνία ΟΛΟΚΛΗΡΗ!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα γίνει αυτό που απαιτεί η χώρα μας για τς επόμενα 20 χρόνια όταν βοηθήσει να πάρει μπρος και να τον στελεχώσει ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ που η νεοδεξια του Μητσοτακη ετοιμάζει να ζήσει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από όλες τις προηγούμενες μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο!!
ΥΓ.Τα λέω σήμερα που είμαι 56 έχοντας τα κάνει ….τότε….και δουλεύοντας σκληρα όχι μόνο στην πολιτική πάλη,αλλά και στην Ιατρικη και σήμερα!
Γιατί η ζωη είναι το Κοκκινο της Ανατολής και το γαλανό της θάλασσας….

Akis Pitsikalis, Μιχάλης Ανδριανάκης and 6.3K others
269 Comments
403 Shares
Like

Comment
Share

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ