24.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

ΑΝ.ΕΛ. Χανίων: Εμείς βοηθήσαμε τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες και για άλλη μια φορά δεν αναγνωρίζεται το έργο μας

Ημερομηνία:

Το παράπονό της εξέφρασε η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝ.ΕΛ. στα Χανιά αφού όπως τονίζεται σε ανακοίνωση «για άλλη μία φορά δεν αναγνωρίζεται το έργο μας…»

Γράφουν σχετικά:

Για άλλη μία φορά διαπιστώνουμε ότι δεν αναγνωρίζεται το έργο και δεν καταγράφετε η Αλήθεια και τα Πραγματικά γεγονότα για τις προσπάθειες που κάνει η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝ.ΕΛ. στο Νομό μας και κατ’ επέκταση το κίνημά μας σε όλη την Ελλάδα για τους συμπολίτες μας και σωματεία εργαζομένων.

Με λύπη μας λοιπόν διαβάσαμε ανακοίνωσή στις 11/5/2018 όπου οι Συμβασιούχοι και Πενταετείς Πυροσβέστες των Χανίων δήλωσαν τις ευχαριστίες τους για όσους βοήθησαν στην Αποκατάσταση της Επαγγελματικής τους ομηρίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν αναφέρετε πουθενά, ότι τόσο οι Συμβασιούχοι όσο και οι Πενταετείς Πυροσβέστες, υπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες τις προτάσεις που είχαν καταθέσει οι ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ στα αρμόδια Υπουργεία οι οποίες και τελικά υλοποιήθηκαν από την παρούσα Κυβέρνηση.

Δεν θα μας στεναχωρούσε ούτε θα μας εξέπληττε τόσο το γεγονός αυτό, εάν τόσο οι Συμβασιούχοι όσο και οι Πενταετείς Πυροσβέστες μέσω των εκπροσώπων τους, δεν είχαν λάβει έγγραφο από το Συντονιστή Χανίων κ. Μανώλη Σχοινάκη και δεν είχαν συνομιλήσει απευθείας με τον κ. Ευστάθιο Ανθόπουλο, Γραμματέας Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη στα γραφεία του Κινήματος στα Χανιά, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση που είχε ο Συντονιστής μας στην Αθήνα με τον κ. Ανθόπουλο στις 9/3/2018 και στο οποίο αναγράφονται ΑΚΡΙΒΩΣ και οι δύο προτάσεις οι οποίες τελικά υπεγράφησαν.

Συγκεκριμένα το έγγραφο που παραδώσαμε μεταξύ άλλων αναφέρει επακριβώς :

«Προς την Επιτροπή Επιλαχόντων που Υπηρετούσαν ως Συμβασιούχοι (Εποχικοί) και μέλη της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. στο Ν. Χανίων

Μετά τη συνάντηση που είχα με τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας των ΑΝ.ΕΛ. στις 9/3/2018 στα γραφεία του κινήματος στην Αθήνα έλαβα τις παρακάτω απαντήσεις σε σχέση με τα ερωτήματα που μου είχατε θέσει στις 9/2/2018 :

  • Όσων αφορά την ανανέωση σύμβασης εποχικών η πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. είναι «Βάση του διαγωνισμού να καλύπτει την εμπειρία που έχουν οι μέχρι τώρα Εποχικοί ώστε να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας σας και ως προς το χρόνο να γίνει 6 μήνες πραγματικής υπηρεσίας και όχι 4 ή 5 μήνες που είναι τώρα, καθώς επίσης και να μην είναι μόνο οι 1.276 που υπάρχουν σήμερα αλλά να έρθουν και νέοι και όλοι μαζί να φτάσουν τα 2.000 άτομα» σε συνάντηση που είχε ο ίδιος με την κ. Γεροβασίλη.

  • Η Κ.Υ.Α. για τη Μονιμοποίηση των 2.100 Πενταετείς Υποχρέωσης είναι έτοιμη και θα ενταχθούν στο Μόνιμο Προσωπικό μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

  • …»

Στο έγγραφο αυτό υπάρχουν επτά (7) σημεία τα οποία είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Όπως βλέπετε λοιπόν παραπάνω τα δύο (2) από τα επτά σημεία του εγγράφου που παραδόθηκε στους αντιπροσώπους των Συμβασιούχων και Πενταετών Πυροσβεστών στα Γραφεία του Κινήματος στα Χανιά από το Συντονιστή μας κ. Μανώλη Σχοινάκη είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι προτάσεις που καταθέσαμε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στα αρμόδια Υπουργεία και αυτό που τελικά υπέγραψαν και οι δύο κατηγορίες εργαζομένων.

Παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από πλευράς της Συντονιστικής Επιτροπής του Νομού μας, για άλλη μια φορά δεν αναγνωρίζεται και δεν καταγράφετε η αλήθεια απέναντι σε μας και το Κίνημα των ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας...

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του...

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης...