12.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

“Αν ζεις στο δρόμο και κρυώνεις, πάρε με να ζεσταθείς”: Νέα πρωτότυπη δράση από το Γυμνάσιο Γαζίου – Μάζεψαν ρούχα για τους άστεγους | Φωτός

Ημερομηνία:

Σε μια νέα ανθρωπιστική δράση προχώρησαν σήμερα ο σύλλογος γονέων και οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου.  Μετά την συλλογή ρουχισμού για τους πρόσφυγες της Λέσβου, της Σάμου και της Λέρου, σειρά είχαν οι άστεγοι της πόλης του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, γονείς και μαθητές συνέλεξαν ζεστά ρούχα, τα οποία κρέμασαν σε εμφανή σημεία (δέντρα, φωτιστικά) πέριξ της πλατείας Ελευθερίας, με την ένδειξη : «Δεν με έχει χάσει κάποιος.  Αν ζεις στο δρόμο και κρυώνεις,  πάρε με να ζεσταθείς». «Με αυτό τον τρόπο δρούμε. Δεν απο-δρούμε από τα προβλήματα των συνανθρώπων μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοσθένης Μαράκης.

Και συμπληρώνει «οι πράξεις αλληλεγγύης πρέπει να μην είναι εφήμερες. Να μην έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, μόνο την περίοδο των εορτών. Στόχος μας είναι, ανάλογες δράσεις αλληλεγγύης να υλοποιούνται όλο τον χρόνο, με διάφορους αποδέκτες, πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και την αλληλοβοήθεια».

Για την ιστορία, η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε στην πόλη Χάλιφαξ του Καναδά και σκοπό είχε την δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των αστέγων της πόλης.

Δείτε φωτός:

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναστενάζουν τα βουνά για «όχι άλλα αιολικά»

Θεωρώντας την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού, στις 11 Δεκεμβρίου, όχι...

Κουνιάδος Σήφη Βαλυράκη: Δεν έστησαν τη δολοφονία δύο φτωχοί ψαράδες – «Άλλος είναι ο εγκέφαλος»

Ο Αθανάσιος Παπαθεοδώρου είναι κουνιάδος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη,...

Τι δεν λένε κυβέρνηση και ΜΜΕ για τους αγρότες και τα Pet Scan στο ΠΑΓΝΗ

Το «σενάριο» είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο: Όταν δημιουργούνται συνθήκες...