17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αν θέλει η Δημοτική Αρχή η Κάντανος με το ΕΠΑΛ μπορεί να γίνει «τεχνολογικό κέντρο του Σελίνου»

Ημερομηνία:

Το Δ Δ της Καντάνου (πρ Δήμος Καντάνου) έχει δεχτεί πολλά κτυπήματα με την ανοχή και την συμμετοχή της δημοτικής αρχής. Τρία χρόνια τώρα δεν έχει κατατεθεί καμιά αναπτυξιακή πρόταση ούτε για το Μουσείο, ούτε για σχολεία αυτόνομα από ενέργεια. Τα προγράμματα έρχονται και φεύγουν, χωρίς η δημοτική αρχή να τα αξιοποιεί. Αντίθετα έκλεισαν η Αγροτική τράπεζα, το ειρηνοδικείο, τα ολοήμερα σχολεία και βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο το κέντρο υγείας Καντάνου και τα περιφερειακά του ιατρεία σε Παλαιοχώρα, Βουτά, Ροδοβάνι Καμπανός .

Ενώ η δημοτική αρχή δια του κ Πυροβολάκη έχει την ευθύνη του Κέντρου Υγείας, δεν κάνει ούτε τις απλές διαχειριστικές κινήσεις για να μείνει το κέντρο υγείας στη ζωή. Έδιωξαν την κ Γεραντωνη και οι θέσεις δεν προκηρύσσονται. Αυτό προκαλεί ερωτηματικά

Άνοιξαν τα σχολεία με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και εκπαιδευτικό υλικό. Οι καθηγητές εξολοθρεύονται από την κυβέρνηση και βρίσκονται σε πυρετό κινητοποιήσεων. Εμείς στηρίζουμε τον Αγώνα τους, γιατί είναι ένας Αγώνας για το δημόσιο Σχολείο, ένας Αγώνας για την Αξιοπρέπεια μας, Ένας Αγώνας για να έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε γράμματα .

Η δημοτική αρχή στο χαιρετισμό της έβγαλε τον εαυτό της από την ευθύνη και υποσχέθηκε όλα να πάνε καλά… Ξέχασε ότι είναι δημοτική αρχή και έχει και την ευθύνη των σχολείων. Η Παν- Σελινιωτικη Συνεργασία κατέθεσε πρόταση στο δημοτικό Συμβούλιο την οποία συμπλήρωσε ο κος Λιατάκης, να καταγραφούν όλες οι ελλείψεις των σχολείων του δήμου μας και να αποσταλούν στο Υπουργείο.

Εμείς δεσμευτήκαμε στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι θα πιέσουμε την δημοτική Αρχή και το υπουργείο πολιτισμού για την συμπλήρωση άμεσα των κενών, για να μη αφήσουνε τα σχολεία μας στον Αέρα.

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται το ΕΠΑΛ Καντάνου. Οι ελλείψεις πολλές σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε υποδομές. Τα κενά είναι πολλά. Σήμερα το ΕΠΑΛ λειτουργεί σε τρία τμήματα που θα μπορούσε να επεκταθούν και μετατραπεί το ΕΠΑΛ Καντάνου σε σοβαρό τεχνολογικό Κέντρο του Σελίνου. Για να μη αναγκάζονται τα παιδιά του Σέλινου να πηγαίνουν στα Χανιά ή να πληρώνουν πάνω από 1000 ευρώ για να σπουδάσουν αυτό που θέλουν σε επίπεδο τεχνολογικής εκπαίδευσης. Για να λειτουργήσει λοιπόν το ΕΠΑΛ σήμερα, η δημοτική Αρχή πρέπει να το καταλάβει. Χρειάζονται άμεσα 2 φιλολόγους, 2 Γεωπόνους, 2 καθηγητές πληροφορικής, να προμηθευτούν άμεσα τα βιβλία, να δοθούν άμεσα υπολογιστές και να μη αφήσει η διοίκηση να χαθεί χρόνος εις βάρος των μαθητών. Για το Γυμνάσιο της Καντάνου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε καθηγητές και άμεσα πρέπει να καλυφθούν τα κενά γυμναστής φιλόλογος καθηγητές Αγγλικών Γαλλικών Γερμανικών ΘρησκευτικώνΜουσικής Καλλιτεχνικών και οικιακής οικονομίας

Στο Γυμνάσιο και στο ΕΠΑΛ άμεσα πρέπει η δημοτική αρχή να τηρήσει την υπόσχεση της να προμηθεύσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές διαφορετικά το σχολείο είναι νεκρό .

Τα παιδιά μας έχουν το δικαίωμα στην μόρφωση. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά ο Δήμαρχος και ο Υπουργός .

Περιμένουμε πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής. Για σχολεία χωρίς Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και εκπαιδευτικά υλικά. Πρέπει να κρατήσουμε τα σχολεία μας στη Ζωή

 Παν-Σελινιωτικη Συνεργασία

Αλφιερη Στέλλα

Νίκος Φιωτοδημητράκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...