15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αν σήμερα ζούσε ο Ειρηναίος…

Ημερομηνία:

Η ΑΝΕΚ ήταν, είναι και θα είναι η εταιρία καύχημα της εσπερίας Κρήτης. Την αγαπούμε γιατί γεννήθηκε στα συντρίμμια μια άλλης τραγωδίας ως ελπίδα, ως γέφυρα που θα ένωνε την Κρήτη και την στερεά Ελλάδα με ασφάλεια κι αξιοπρέπεια για τον ταξιδιώτη….

Αν σήμερα ζούσε ο ιδρυτής μεγαλόνησο και πρωτεργάτης Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης ο από Κισάμου και Σελίνου κι έβλεπε την τραγωδία δίπλα στις Ιταλικές ακτές είμαι σίγουρος ότι θα διέλυε το σύμπαν με τον θρήνο του…

Σαν άλλος Ποσειδώνας θα προκαλούσε τσουνάμι με την ποιμαντική επιστυπτική και παιδευτική ράβδο του…

Ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι, δεν είναι αντικείμενο και ευκαιρία για μαύρο χρήμα.

Δεν πειραματιζόμαστε και δεν κερδίζουμε παραπάνω χρήματα εις βάρος καμιάς ζωής.

Όλα αυτά ασφαλώς σε άλλες εποχές, σε εποχές οραματισμών που η εταιρία ήταν δική μας, του κόπου και του μόχθου των αγροτών, των εμπόρων, των βιοτεχνών, της εκκλησίας με τον πάλαι ποτέ τίτλο τιμής της λαϊκής βάσεως.

Σήμερα είναι κτήμα εφοπλιστών η ΑΝΕΚ, δηλαδή σημαία της έχει το κέρδος

Αλλά το κέρδος το φέρνει η εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού, η αγάπη των Χανιωτών που πάντα πλην εξαιρέσεων σφιχταγκαλιάζουμε την εταιρία που ακόμα τη θεωρούμε δικιά μας όσο κι αν μας απογοητεύει κατά καιρούς.

Όταν το χρήμα πάρει την θέση της ανθρωπιάς τότε τα μέσα και οι σκοποί μιας εταιρίας γίνονται ύποπτοι έως επικίνδυνοι.

Έκκληση να προσέξουν οι υπεύθυνοι γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται και είναι αβάσταχτη η ζωή όταν στον λαιμό κρέμονται πτώματα και αθώες ψυχές.

Εμείς και θα αγαπούμε την εταιρία μας άχρι καιρού και αναμένουμε σύντομα στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο που θα φέρει το βαρύτιμο άγιο όνομα του ανθρώπου σύμβολου της ανθρωπιάς, της δημιουργίας, της ειρήνης και της αγάπης, ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ…

Κι αν εμάς δεν μας υπολογίζουν και πολύ πολύ τουλάχιστον ας κρατήσουν ψηλά τους στόχους και την ποιότητα και την ασφάλεια και την ανθρωπιά της εταιρίας σεβόμενοι την μνήμη και τους αγώνες του οραματιστού και ιδρυτού της και Παππού της Κρήτης.

Πρεσβύτερος Εμμ. Γεωργιακάκης 

sadentrepese.blogspot.com

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...