25.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Αξίζει… αυτός ο λαός τέτοια ταπείνωση;

Ημερομηνία:

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας
Δημοσιογράφος Ι.J.F.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της μεταπολιτευτικής της δημοκρατικής ιστορίας.
Το ιστορικό καθήκον για την Αριστερά είνσι στο δίλημμα «υποταγή ή ρήξη».

Οι τελευταίες εξελίξεις για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αποδεικνύουν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι οι επιλογές των δανειστών είναι εκβιαστικές για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, με παραχώρηση ακόμη και της εθνικής κυριαρχίας.

Θέλουν τον ελληνικό λαό υποταγμένο, ταπεινωμένο και με ανύπαρκτα δημοκρατικά δικαιώματα. Έλεος μέχρι πότε η κυρίαρχη οικονομική ελίτ της Ε.Ε. θα ταπεινώνει τον ελληνικό λαό, τον λαό που έδωσε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο την πραγματική έκφραση της λέξης «Δημοκρατία» και που καθιέρωσε την πολιτιστική κυριαρχία μέσα στην Ευρώπη.
Η ξεκάθαρη στρατηγική της Ε.Ε.-ΔΝΤ & ΕΚΤ είναι να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση προς όφελος της αστικής τάξης.

Επιδιώκουν να μην δοθεί η δυνατότητα στους λαούς της Ευρώπης ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος. Επομένως ο στόχος τους είναι να υποτάξουν την ελληνική κυβέρνηση και κατά επέκταση τον ελληνικό λαό.
Στο δίλημμα υποταγή ή ρήξη, προτείνω ρήξη, αλλά με ένα σοσιαλιστικό σχέδιο, αντιμετώπισης της κρίσης.

Αυτή η Ευρώπη είναι η Ευρώπη των ονείρων μας; Όχι γιατί καταρακώνει τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού, αμφισβητεί τις δημοκρατικές του επιλογές, την ιστορική του διαδρομή, και την αξιοπρέπειά του.
Για τους δανειστές μας είμαστε ένας αρρωστημένος λαός που πρέπει να δεχθούμε την θεραπεία που μας προτείνουν, δηλαδή να αλλάξουν τον τρόπο διακυβέρνησης, να αλλοιώσουμε την Δημοκρατία, και να συνεχίσουμε να ζητούμε δανεικά για να αποπληρώσουμε τα χρέη μας.

Ποιός λοιπόν θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη της καταστροφής ενός λαού;

ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν…και Σια, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τις νομικές ατέλειες των δανειστικών συμβάσεων. Για να μείνουν αστο απειρόβλητο τα στυγνά οικονομικά συμφέροντα με τις πιο ακραίες επιδιώξεις εξουσίας.

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ε.Ε. και την Ελλάδα είναι πρωτόγνωρα. Το 1821 έχει παρελθόν, οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες σήμερα φορούν κοστούμια με λευκά κολάρα.

Η Ευρώπη δεν είναι ούτε η Μέρκελ ούτε ο Γιούνκερ, ούτε ο Ντράγκι. Τι δουλειά έχουν στην Ήπειρο αυτά τα ανθρωπάκια; Η δικιά μας Ευρώπη δεν είναι-ποτέ δεν ήταν επιτροπές και αριθμοί, στατιστικές και ευρωομόλογα. Δεν μας κάνει η λογιστική τους. Εμείς είμαστε οι ιθαγενείς αυτής της Ηπείρου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ευάγγελος Πάλλας
Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραλίες: “Κύμα” καταγγελιών και στην Κρήτη για τις αυθαιρεσίες

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες πολιτών, μέσω της νέας εφαρμογής MyCoast,...

Το εγκαταλειμμένο Μνημείο Τιμής για την Μάχη της Κρήτης

Σήμερα, 83 χρόνια μετά από τη Μάχη της Κρήτης,...