14.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Αξιολογήσεις

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντή

Καθημερινά βλέπομε και ασχολείται ο Τύπος με την αξιολόγηση. Είναι σκληρό να γίνεται αξιολόγηση με σκοπό να απολυθούνε κάποιοι, αφού και αυτοί που με ψεύτικα δικαιολογητικά ή με το μέσον καταφέρανε να διοριστούνε, σήμερα οι εμπειρίες που αποχτήσανε στην υπηρεσία αναπληρούνε κάποιες από τις ελλείψεις τους και ακόμα από την χρησικτησία της θέσης, εν πάση περιπτώσει αποκτήσανε κάποια δικαιώματα.
Μα ακόμα και αυτοί που διοριστήκανε παράνομα δεν είναι κακούργοι και δεν πρέπει να καταστραφούν. Ας είναι και ο νόμος λίγο ανθρωπιστικός. Αν όμως η ΤΡΟΪΚΑ «αποφασίζει και διατάζει» και δε γίνεται διαφορετικά, τότε είναι μεν σκληρό μα είναι σωστό και δίκαιο να γίνει με αξιολόγηση.

Επιτακτικά και επισταμένα πρέπει να γίνεται αξιολόγηση όταν διορίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, διότι ο εργοδότης λαός πληρώνει για να τον εξυπηρετούνε, όχι για να τον ταλαιπωρούνε ή και να τον εκμεταλλεύονται.

Από το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα ενδιαφέρθηκε ο Χαρ. Τρικούπης για μονιμότητα και τις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων. Έγιναν οριστικά το 1915 επί κυβερνήσεως Ελ. Βενιζέλου. Η μονιμότητα είναι σεβαστή και ιερή, όχι όμως άνευ όρων. Δεν θέλει ο λαός ούτε τους κοπανατζήδες, ούτε τους ανίκανους μα ούτε αυτούς που περνούνε με ψεύτικα δικαιολογητικά. Επίσης με αξιολόγηση θα πρέπει να γίνονται οι προαγωγές μα και η μισθοδοσία, ανάλογα με την αποδοτικότητα και την τιμιότητα του υπαλλήλου. Όχι «χουμά κι αν καλοβόσκεις, χουμά κι αν κακοβόσκεις». Αυτούς που η φύση επροίκησε με ικανότητες, οι ικανότητες αυτές είναι «ιδιοκτησία» τους και αυτοί πρέπει να απολαμβάνουνε τους καρπούς των. Όπως λαμβάνονται υπ’ όψιν τα επίκτητα προσόντα (οι σπουδές), έτσι είναι δίκαιο να λαμβάνονται υπ’ όψιν και τα έμφυτα προσόντα στις προαγωγές.

Και όταν είχα εν ενεργεία υπαλληλικήν ιδιότητα είχα αυτές τις απόψεις.

Κανάκης Ι. Γερωνυμάκης

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Κανάκης Γερωνυμάκης
Γεννήθηκε στην κοινότητα Ασφένδου στις 31 Δεκεμβρίου 1926 και διετέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας της κοινότητας. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων μέσω των οποίων μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμα όχι μόνον των Σφακιών αλλά όλης της Κρήτης. Έργα του "Κοινότης Ασφένδου Σφακίων", "Περιπλοκάδια", "η Κρήτη στο πρόσφατο παρελθόν", "Σφακιανή Λαογραφία" κ.α. Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του "Περιπλοκάδια" με Α΄έπαινο και το βιβλίο του "Μαντιναδοποιημένες παροιμίες τση Κρήτης" απέσπασε το Β΄έπαινο. | Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου θα βρείτε εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...