Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου όφελος των τοπικών κοινωνιών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια με θέμα : «Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας  του Δημοσίου όφελος των τοπικών κοινωνιών με τη συνεργασία των υπουργείων» κατέθεσε τη Τρίτη 12/2/2013 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει ότι ‘‘μεγάλος αριθμός ακινήτων του δημοσίου παραμένουν αναξιοποίητα μεταξύ αυτών και ακίνητα που βρίσκονται στην περιφέρεια και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με την συνεργασία των υπουργείων.

Ενδεικτικά αναφέρω τους εγκαταλελειμμένους πρώην αστυνομικούς σταθμούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν παραδείγματος χάριν ως αγροτικά ή περιφερειακά ιατρεία. Επίσης οι εγκαταστάσεις του Ψυχιατρείου των Χανίων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ανάγκες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμη το κτήριο του πρώην ΙΚΑ Χανίων, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το Μουσικό Σχολείο Χανίων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως παραδείγματος χάριν η τελευταία, το ΙΚΑ διαθέτει το κτήριο με ενοίκιο. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το κάθε υπουργείο φαίνεται να αγνοεί τις ανάγκες των άλλων’’.

Καταλήγοντας, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες νομοθετικές ή άλλες σκοπεύουν να προβούν, ώστε η ακίνητη περιουσία του δημοσίου που λιμνάζει, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, να αξιοποιηθεί από το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όφελος  των τοπικών κοινωνιών χωρίς επιβαρύνσεις.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

7 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

7 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

7 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

7 hours ago

This website uses cookies.