29.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

Απάντηση Α. Ντινόπουλου για ρυθμίσεις βεβαιωμένων ή μη οφειλών προς τους Δήμους

Ημερομηνία:

Δίδεται στη δημοσιότητα η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου στην με ΑΠ 3666/15-10-2014 ερώτηση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Ρυθμίσεις βεβαιωμένων ή μη οφειλών προς τους Δήμους».Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης ερωτούσε τους αρμόδιους Υπουργούς:

«-Είναι στις προθέσεις τους να επεκτείνουν τη ρύθμιση του άρθρου 51 του νόμου 4257/2014 με κάλυψη και των μη βεβαιωμένων οφειλών;

– Είναι στις προθέσεις τους να αυξήσουν των αριθμό των δόσεων και να βελτιώσουν τη ρύθμιση του άρθρου 51 του νόμου 4257/2014 σε ότι αφορά τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις;».

Στην απάντησή του ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4304/2014 (Α’ 234) με τίτλο «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις», με το οποίο τροποποιείται το άρθρο 51 του Ν. 4257/2014 «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» (ΦΕΚ 93/τ.Α’/14-04-2014), παρατείνεται η χρονική προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση, ήτοι έως τις 30-11-2014 καθώς και η ημερομηνία έως την οποία θα πρέπει να είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οι οφειλές, ήτοι έως τις 30-10-2014, προκειμένου να συμπεριλάβει πέρα από τις οφειλές προς τους δήμους και τις οφειλές προς τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών.

Με τις εν λόγω τροποποιήσεις επί του άρθρου 51 αντιμετωπίζονται, προς το παρόν, μόνο επείγοντα ζητήματα εφαρμογής των διατάξεων περί ρύθμισης οφειλών, όπως είναι η παράταση της προθεσμίας υποβολής της αίτησης υπαγωγής. Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει υπ’ όψιν του τόσο την εν λόγω πρόταση του Βουλευτή όσο και άλλες σχετικές προτάσεις και αιτήματα, ενώ αξιολογεί συνολικά το θεσμικό πλαίσιο παροχής διευκολύνσεων προς τους οφειλέτες, υπό το πρίσμα των μεταβαλλόμενων οικονομικών και δημοσιονομικών δεδομένων, σε συνδυασμό πάντα με την υποχρέωση των Ο.Τ.Α. να βεβαιώνουν και να εισπράττουν τα θεσμοθετημένα έσοδά τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Εγκαινιάζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης της Barbara Knight

Η Αίθουσα Τέχνης Match More σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης...

Ζάκυνθος: Το νησί καιγόταν αλλά αυτόι συνέχιζαν το γλέντι στο πανηγύρι

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο στα social media...

«SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη

ΗΕλλάδα με 621 θανάτους το 2023 από τροχαία κατατάσσεται στην 26η θέση ανάμεσα...