17.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Απάντηση Μανώλη Σκουλάκη στην Πρωτοβουλία Πολιτών

Ημερομηνία:

Η ανακοίνωση του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» με υπ. δήμαρχο το Γιάννη Σαρρή – η πρώτη μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συνδυασμού – που δόθηκε την Τρίτη 4/3/2014 στη δημοσιότητα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στα Χανιά αντιπροσωπείας αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών από την Περιφέρεια του Καλφ της Γερμανίας για την ανάπτυξη συνεργασίας σε διάφορα θέματα όπως ο τουρισμός και η απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Χανίων-Στουτγάρδης, αποδεικνύει ξεκάθαρα – αυτό που όλη η κοινωνία και οι πολίτες υποψιάζονταν – πως η εν λόγω παράταξη και ο εν λόγω επικεφαλής «κατεβαίνουν» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με κύριο σκοπό τη διαμαρτυρία και την αντίδραση.Λυπούμαστε που ο κ. Σαρρής και η παράταξη του, θέλουν έναν Δήμο εσωστρεφή, φοβικό που «επενδύει» στην ανούσια καταγγελία. Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν θα τους ακολουθήσουμε σε μία στείρα αντιπαράθεση. Και αυτό γιατί θεωρούμε πως τα Χανιά χρειάζονται έναν Δήμο ισχυρό, με εξωστρεφή προσανατολισμό, ικανό να αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες και να συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή δίκτυα, διεκδικώντας και αξιοποιώντας στο έπακρο ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, όπως ακριβώς κάνει ο Δήμος Χανίων τα τελευταία τρία χρόνια, μέσω των δεκάδων αναπτυξιακών δράσεων και έργων που υλοποιεί για τους πολίτες των Χανίων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...