20.8 C
Chania
Sunday, February 15, 2026

Απάντηση στην Κουρουπάκη για τις πτήσεις νατοϊκών αεροσκαφών στο Ακρωτήρι

Ημερομηνία:

Σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που είχε καταθέσει η Ευαγγελία Κουρουπάκη για τη λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σούδας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης υπενθυμίζει σε γραπτή απάντησή του ότι η χώρα μας ως μέλος του ΝΑΤΟ έχει υποχρέωση για παροχή υποστήριξης φιλοξενούντος έθνους για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων ή ασκήσεων της Συμμαχίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εξελίξεων στη Λιβύη το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την παροχή διευκολύνσεων στις νατοϊκές δυνάμεις σε αεροδρόμια της χώρας μεταξύ των οποίων και αυτό της Σούδας.

Στις ανησυχίες που εξέφρασε η Βουλευτής Χανίων για τους πιθανολογούμενους κινδύνους από την αεροπορική δραστηριότητα των συμμαχικών αεροσκαφών στη Σούδα και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής του Ακρωτηρίου, ο Υπουργός τονίζει ότι με σχετικό προγραμματισμό αποφεύγονται οι υπερπτήσεις κατοικημένων περιοχών ενώ η Πολεμική Αεροπορία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης ατυχημάτων, τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα, σύμφωνα με τους ισχύοντες σε εθνικό και νατοϊκό επίπεδο κανονισμούς.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάθε ρεκόρ έσπασε η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης στην Κρήτη – Φωτογραφίες από τα Χανιά

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στη νότια...

Συλλήψεις για παράνομο οπλισμό στο Λασίθι, ναρκωτικά στα Χανιά και εξιχνίαση κλοπής στο Ηράκλειο

Σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις εγκληματικής δραστηριότητας στην Κρήτη προχώρησαν...

Ενισχυμένη προσοχή λόγω ισχυρών ανέμων στην Κρήτη – Οδηγίες της Αστυνομίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης προειδοποιεί για αυξημένο...