15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Απάντηση στους λασπολόγους του μνημονίου

Ημερομηνία:

Οι ίδιοι άνθρωποι, ή για να ακριβολογούμε, το μεγαλύτερο μέρος του μαύρου μνημονιακού μετώπου που σήμερα λασπολογούν τ’ αντιμνημονιακά κόμματα κι έτι περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ, στο παρελθόν κινδυνολογώντας, με στόχο να υφαρπάσουν την ψήφο του λαού έλεγαν πως αν υπερψηφιστεί η αριστερά θα μας πάρει τα σπίτια, τους αγρούς, τα σκαλίδια.

Απάντηση πήραν από την ίδια την ιστορία η οποία τους κατέγραψε στι σελίδες της σαν τους κουρσάρους του εισοδήματός, της ζωής, των ονείρων του ελληνικού λαού και της χώρας. Τα πολιτικά αυτά παχύδερμα, και σημαιοφόροι του νεοδοσιλογισμού, όχι μόνο τίποτα δεν διδάχτηκαν, όχι μόνο αδιαφορούν για το μήνυμα της κάλπης, αλλά συνεχίζουν στο ίδιο μήκος κύματος της κινδυνολογίας, της λασπολογίας και της λογικής, του ο “σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

Σ’ όλους αυτούς λοιπόν που τρέμουν μπροστά στον κίνδυνο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ και τον φόβο ότι θα λογοδοτήσουν μετεκλογικά για τα εγκλήματά τους, απαντάμε για πολλοστή φορά

–        τα χρήματα των δόσεων (της Τροϊκανής ιρωίνης) πάνε στις τσέπες των τοκογλύφων και όχι για μισθούς και συντάξεις. Κι επειδή εμείς ενδεχομένως θεωρηθούμε μη αντικειμενικοί, ας δούμε τι έγραφε το δικό τους ΒΗΜΑ στις 11-5-12.

–        Το γενικό λογιστήριο του κράτους επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι εισέρρευσε στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας, το τμήμα της δόσης του μνημονίου ύψους 4,2 δις ευρώ που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η δόση των 4,2 δις ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ομολόγου της ΕΚΤ που ωριμάζει στις 18 Μαΐου καθώς και Τόμων.

Να ενημερώσουμε ακόμα – αν δεν το γνωρίζουν – τους πολιτικούς και μιντιακούς τρομοκράτες, που έριξαν και ρίχνουν τόνους λάσπης στον Αλέξη τον σίπρα.

Εάν τους ενδιαφέρει το πότε και από ποιους υποθηκεύτηκαν οι καταθέσεις των ιδιωτών στις τράπεζες, ας ρίξουν μία ματιά στο νόμο 3/56/2005 (ΠΑΣΟΚ) (που επεκτάθηκε το 2007) (ΝΔ) με τον οποίο θεσπίστηκε η δυνατότητα τραπεζών να εκδίδουν καλυμένα ομόλογα (ένα από τα πλέον πρόστυχα χρηματοοικονομικά παράγωγα) στα οποία μεταξύ των εγγυήσεών τους, πεεριλαμβάνουν και τις καταθέσεις των πελατών τους!!

ΝεοΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Χάρισαν στη χώρα την… ευτυχία του μνημονίου, του 8% της ύφεσης, της ανεργίας του 22%, της ανέχειας του 45% και της αύξησης του χρέους κατά 28 δις, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του αρχηγού Μπένυ του μισθοφάγου.

Αυτά λοιπόν οι… τόσο καλοί άνθρωποι και πατριώτες που μοχθούν τάχα για το καλό της χώρας και του λαού, γιατί δεν απαιτούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καταστρέψει τους Ελληνικούς Τίτλους  οι οποίοι δεν έχουν αξία;

Και αναφερόμαστε στα 120 δις, Ελληνικά ομόλογα τα οποία μπορεί να διαγράψει μονομερώς η ΕΚΤ αφού το προβλέπει και το καταστατικό της, είτε πρόκειται για ιδιωτικούς, είτε για κρατικούς τίτλους.

Υπάρχει μεγάλη λίστα από τράπεζες που έχει καταστρέψει τοξικούς τίτλους. Ας γίνει το ίδιο και με τη χώρα μας που βρίσκεται σε κρίση και το δικαιούται.

Το προηγούμενο ερώτημα μου ήταν ρητορικό, αφού κανένας Έλληνας δεν μπορεί να περιμένει κάτι θετικό από το κόμμα του μνημονίου, τα στελέχη του οποίου εκλιπαρούν γονυπετείς τα μεγάλα αφεντικά τους για παράταση του πολιτικού τους βίου, προσφέροντας ως αντάλλαγμα, ό,τι τους ζητηθεί.

Θάταν ουτοπία να ζητήσω από τους σύγχρονους εφιάλτες της χώρας μου την εκπαραθύρωση των τριών επιτροπών κηδεμονίας αφού ήταν οι ίδιοι που τους έφεραν και τους καλοδέχτηκαν. Πρόκειται για την ομάδα κρούσης του Ράιχενμπαχ, τη μόνιμη επιτροπή επιτήρησης προϋπολογισμού και τη μόνιμη επιτροπεία του ΔΝΤ στην τράπεζα της (κατ’ όνομα) Ελλάδας με επικεφαλής τον Μπόμπ Τράα. Στην κόλαση του μνημονίου ως γνωστό, μας έριξε ο Γιωργάκης. Η μοναδική αυτή… μεγαλοφυία του πλανήτη που είχε τη φαεινή ιδέα να επαναφέρει στη θέση της την αλυσίδα του ποδηλάτου του, εν κινήσει!

Η διαφορά με τη χώρα, είναι πως το ποδήλατο είναι ιδιοκτησία του και μπορεί να το μεταχειρίζεται όπως θέλε. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα ούτε εκεινος, ούτε οι συνεχιστές της πολιτικής του, ούτε οι λοιποί συνέταιροι, να παίζουν με το μέλλον της χώρας και να λασπολογούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους που έχουν και ειλικρινείς προθέσεις και αποτελούν τη μόνη εγγύηση για τον τόπο

"google ad"

Αλ. Σ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...