14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Απάντηση στο δημοσίευμα «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»

Ημερομηνία:

Προς  τον κ. Διευθυντήν της εφημερίδος «Αγώνας της Κρήτης»

Κύριε Αγγελάκη,

Εις απάντησιν του από 16/8/2012 δημοσιεύματος με τίτλον «Ο Θεός να βάλει το χέρι του», έχω να απαντήσω τα εξής.

Ο σύγγραφέας του ως άνω άρθρου έχει πλήρη μεσάνυκτα για τα όσα γράφει αφού όπως φαίνεται χωρίς να έχει ερευνήσει τις πηγές του, στηρίχτηκε μόνο στα λόγια του αέρος  προβαίνοντας έτσι σε συκοφαντική δυσφήμηση τόσο σε βάρος του προσώπου μου αλλά περισσότερο σε βάρος της ενορίας Ευαγγελιστρίας Χαλέπας, και για αυτό το λόγο θα υποστεί τις νομικές συνέπειες.

  1. Η εν λόγω κυρία Αναστασία που διαμένει στην ενορία μας, από την πρώτη στιγμή την βοηθήσαμε και την βοηθούμε με το πρόβλημα του νερού, καθώς δύο ενορίτες μου γείτονές της, της δίδουνε νερό όποτε και όσο χρειαστεί. Αν αυτό δεν είναι αλήθεια ας το διαψεύσει η ίδια.

Πολλάκις προσπαθήσαμε σε συνενόηση με τον δήμο Χανίων να λύσουμε το πρόβλημα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

  1. Για το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας μας γνωρίζει πρώτα ο Θεός και έπειτα οι ευεργετηθέντες συνάνθρωποι και αδελφοί μας και δεν χρειάζεται, σεβόμενοι την προσωπικότητά των, να προβούμε σε δημοσίευση των προσώπων τους.
  2. Το κυριότερο: Όσον αφορά τον υπό ίδρυση βρεφονηπιακό σταθμό της ενορίας μας αυτό είναι αποτελεί ένα όραμα και ένα σπουδαίο εκκλησιαστικό κοινωνικό έργο αφού πολλοί συνάνθρωποι μας και συνεργάτες μας εργάστηκαν σκληρά για την δημιουργία του.
  • Ο σταθμός έχει συσταθεί ως Εκκλησιαστικό ίδρυμα το οποίο έχει εγκριθεί τόσο από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της καθ’ημάς Ιεράς Μητροπόλεως όσο και από την Επαρχιακή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.
  • Ο σταθμός θα στεγαστεί στο ενοριακό πολιτιστικό κέντρο της ενορίας μας το οποίο δεν είναι καθόλου υπόγειο, και τους καλώ όλους να έρθουν να το επισκευθούν, το οποίο έχει τακτοποιηθεί πλήρως νομικά όσον αφορά την χρήση του.
  • Έχει ενημερωθεί η υπεύθυνη υπηρεσία ελέγχου και αδειοδοτήσεων παιδικών σταθμών, καθώς έχουν κατατεθεί και όλες οι σχετικές μελέτες.
  • Το κόστος των τροφείων έχει αποφασιστεί από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας μας στα 200 ευρώ μηνιαίος και όχι στα 300 όπως συκοφαντικά αναφέρει ο επιστολέας. Και αυτό το κόστος υπάρχει διότι η συντήρηση του σταθμού έχει τέτοιο κόστος ώστε η ενορία να μην μπορεί να συντηρήσει πλήρως την λειτουργία μιας τέτοιας μονάδος. Άλλωστε ακόμα και στους σταθμούς του δήμου υπάρχει κάποια συμβολική συμμετοχή.
  • Το πώς θα διοικήσουμε, θα ιδρύσουμε και θα ποιμάνουμε το ποίμνιο και την ενορία δεν θα μας το υποδείξει με αυτόν τον τρόπο ο επιστολέας της ως άνω επιστολής.
  • Η συνεργασία της ενορίας μας με το «κύτταρο Χαλέπας» είναι αδιαμφισβήτητη και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε τόσο από τις κοινές μας δράσεις όσο και από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του κυττάρου.

Αυτά εν ολίγοις κύριε Αγγελάκη όσον αφορά το έργο της ενορίας Ευαγγελιστρίας Χαλέπας και τα όσα συκοφαντικά και άνευ έρευνας επιτρέψατε να δημοσιευθούν στην εφημερίδα σας. Τα υπόλοιπα θα τα αποκαταστήσει η δικαιοσύνη.

Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος

Πρεσβύτερος Φανούριος Πάππας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...