27.8 C
Chania
Tuesday, July 9, 2024

Απάντηση Ταγαρά σε ερώτηση σχετικά με τη διαχείριση υδάτινων πόρων στο ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Μετά την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη στην με Α.Π. 7834/25-4-2014 ερώτηση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη, δίδεται στη δημοσιότητα και η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαου Ταγαρά στις με Α.Π. 7834/25-4-2014 και 8166/12-05-2014 ερωτήσείς του. Τα θέματα των ερωτήσεων ήταν «Διαχείριση υδατικών πόρων στο Νομό Χανίων» και «Διαχείριση υδατικών πόρων στο Νομό Χανίων και μείωση βροχοπτώσεων στο Νομό Χανίων».

Στην απάντησή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επισυνάπτει έγγραφο της Διεύθυνσης Προστασίας και Διαχείρισης Υδάτινου Περιβάλλοντος/ ΥΠΕΚΑ, το οποίο υπογράφει η προϊσταμένη της διεύθυνσης κ. Γκίνη.

Στην με Α.Π. 7834/25-4-2014 ερωτήσή του, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτούσε τους αρμόδιους Υπουργούς:

«1. Πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα της επάρκειας νερού κατά τους θερινούς μήνες και με βάση ποιο σχεδιασμό;

2. Σε ποια φάση βρίσκεται ο σχεδιασμός υλοποίησης των απαραίτητων υποδομών για την εξασφάλιση της επάρκειας νερού και ειδικότερα σε ποια φάση βρίσκεται ο σχεδιασμός για την υλοποίηση του δίδυμου φράγματος του Ταυρωνίτη;»

Στην με Α.Π.: 8166/12-05-2014 ερώτησή του, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτούσε τους αρμόδιους Υπουργούς:

«Υπάρχει μεσομακροπρόθεσμο σχέδιο ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων σε συνδυασμό με την παράλληλη ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών και αν ναι ποιο είναι αυτό;»

Στην απάντησή της η κ. Γκίνη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…1. κατάρτιση του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος (ΥΔ) Κρήτης, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ για τα Νερά και κατ’ εφαρμογή του Ν. 3199/2003 και του ΠΔ 51/2007, βρίσκεται σε εξέλιξη την περίοδο αυτή. Η κατάρτιση του Σχεδίου Διαχείρισης πραγματοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εμπλεκόμενους τοπικούς Φορείς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ήδη έχει καταρτισθεί Προσχέδιο Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος (ΥΔ) Κρήτης, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση. Παράλληλα έχει διαμορφωθεί και βρίσκεται επίσης σε διαβούλευση ξεχωριστό τεύχος με τον κατάλογο προγραμματιζόμενων και νέων έργων/δραστηριοτήτων/τροποποιήσεων αξιοποίησης υδατικών πόρων στο ΥΔ Κρήτης, στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των σχετικών έργων.

2. Στο υπό διαμόρφωση Σχέδιο Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του ΥΔ Κρήτης, θα προταθούν και οι βέλτιστες λύσεις για τη συνολική και συστηματική αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού της Δυτικής Κρήτης για την κάλυψη των υδρευτικών και αρδευτικών αναγκών της περιοχής. Θα προβλεφθούν τα απαιτούμενα έργα/υποδομές, λαμβάνοντας υπόψη και τις υφιστάμενες υποδομές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ώστε να διασφαλιστεί: α) η απαιτούμενη διασύνδεση όλων των έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων που έχουν κατασκευασθεί ή πρέπει να υλοποιηθούν, και β) η ολοκλήρωση των απαιτούμενων συμπληρωματικών έργων (π.χ. αγωγών μεταφοράς νερού) για την καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών.

Σκοπός είναι η αντιμετώπι9ση της έλλειψης νερού ύδρευσης και άρδευσης στους καταναλωτές, που οφείλεται στην ανεπαρκή τροφοδότηση με νερό κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελανσόν: Ποιος είναι ο “Ανυπότακτος Γάλλος” που πέτυχε το αδύνατο

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κατάφερε να επαναφέρει χαμόγελα χαράς και ανακούφισης...

“Η δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς Παρατηρητήριο;” – Αντιδράσεις για την κυβερνητική διάταξη

Την ένστασή του στην τροποποίηση του νόμου για τη δημοσιότητα...

Τα ρεκόρ του Ιουνίου – Ο θερμότερος στην ιστορία σε «καυτό» σερί 13 μηνών

Ο φετεινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί...

Όταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε δημόσια καταγγελία για τον Λευτέρη Αυγενάκη είχε περάσει στα ψιλά

Μια δημόσια καταγγελία του αείμνηστου αθλητή και αναπληρωτή εκπροσώπου...