17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Απάντηση του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη στην επιστολή του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μ. Πεπόνη

Ημερομηνία:

Όπως γνωρίζετε  τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και εγώ προσωπικά έχουμε με ερωτήσεις, ανακοινώσεις και παραστάσεις καταγγείλει την ανάλγητη πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων και της τρόικα στο θέμα της κατάργησης των εποχικών επιδομάτων ανεργίας για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον τουρισμό.Ιδίως σήμερα, με τις συνεχείς περικοπές των μισθών και τη συνεχή επιβάρυνση του οικογενειακού εισοδήματος με φόρους και χαράτσια το πρόβλημα των εποχικά εργαζόμενων στον τουρισμό γίνεται οξύτατο και απειλεί με κατάρρευση τόσο τα εισοδήματα των ίδιων όσο και την οικονομική δραστηριότητα μεγάλων περιοχών της χώρας όπως ο νομός Λασιθίου και η Κρήτη γενικότερα.

Με αυτό το σκεπτικό οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ετοιμάσει τροπολογία, την οποία επισυνάπτω, για την κατάργηση αυτού του μνημονιακού μέτρου, η οποία θα κατατεθεί στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Τουρισμού ή Οικονομικών  που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Οι συσχετισμοί στο Κοινοβούλιο δυστυχώς είναι αρνητικοί και μόνο η κινητοποίηση των εργαζομένων, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις πίεσης ώστε να αναγκαστεί η κυβερνητική πλειοψηφία να αποδεχτεί την τροπολογία. Σήμερα που όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα δέχονται ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά τους είναι αναγκαία η πιο πλατειά συστράτευση για να απαλλαγεί η χώρα από τα μνημόνια και αυτούς που τα εφαρμόζουν.

 Η ερώτηση του κ. Πεπόνη

Προς: α) κ. Πλακιωτάκη Ι. Βουλευτή Λασιθίου
β) κ. Δερμιτζάκη Κ. Βουλευτή Λασιθίου
ΘΕΜΑ: «Επιδόματα Ανεργίας Εποχικά Εργαζομένων στον Τουριστικό Τομέα ».
Κύριοι Βουλευτές
Η πλέον επώδυνη συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών (Ν…. 3986/11) που αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον Τουρισμό, είναι η επιβολή πλαφόν στις ημέρες επιδότησης ανεργίας, με αποτέλεσμα την άμεση απώλειά της στη λήξη της φετινής απασχόλησης. Ως συνέπεια, να βρεθούν τους χειμερινούς μήνες με τρομακτικά προβλήματα επιβίωσης οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Tα Εργατικά Κέντρα Κρήτης σε συνάντησή τους πρόσφατα με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου, είχαν θέσει επιτακτικά το θέμα ενώ παράλληλα πιέσεις έχουν ασκήσει και τα σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού μας και όχι μόνο. Από τη συνάντηση εκείνη είχε προκύψει ότι θα εξεταστεί το θέμα άμεσα και θα γίνει προσπάθεια με νομοθετική ρύθμιση να υπάρξει λύση.

Κύριοι Βουλευτές

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για την θετική έκβαση του θέματος, αφού για παράδειγμα, πέρα από τις πιέσεις και τις διαβουλεύσεις που γίνονται κεντρικά έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα πρέπει να παραδοθεί από τον ΟΑΕΔ οικονομική μελέτη στον κ. Βρούτση, για το αν μπορούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι άλλοι εποχικά εργαζόμενοι να επιδοτούνται το χειμώνα.

Θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να ασκήσετε παρεμβάσεις και πιέσεις ούτως ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη σε ένα πρόβλημα, που αν δε λυθεί, θα χειροτερέψει την ήδη δεινή οικονομική κατάσταση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των άλλων εποχικά εργαζόμενων αλλά θα έχει και έμμεσες αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις για όλο το Νομό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...