14.8 C
Chania
Friday, January 16, 2026

Απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην αναφορά της Βουλευτού Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελίας Κουρουπάκη για παραχώρηση του Αεροδρομίου Μάλεμε στον Δήμο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Επανεξέταση του αιτήματος του Δήμου Πλατανιά για αξιοποίηση του αεροδρομίου του Μάλεμε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και καθορισμό των απαιτούμενων έργων υποδομής ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης στην απάντησή του προς την Βουλευτή Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη.

Ο Υπουργός αναφέρει ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης του Δήμου Πλατανιά, η περιοχή του αεροδρομίου Μάλεμε αντιμετωπίζεται ως χώρος ανάπτυξης αεροπλοΐας και προτείνεται η διατήρηση των 2 διαδρόμων σε συνδυασμό με τη δημιουργία πάρκου αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού.

Εξάλλου, ήδη από το 2010 ισχύει απόφαση περί παράλληλης χρήσης του αεροδρομίου από την ΥΠΑ με σκοπό τη λειτουργία αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας αλλά και Αεραθλητισμού με την μετεγκατάσταση αερολέσχης από το αεροδρόμιο της Σούδας.

Αυτή η επικείμενη παράλληλη χρήση θα συμβάλλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πλατανιά, σημειώνει ο κ. Μπεγλίτης και προσθέτει ότι ταυτόχρονα εξασφαλίζεται ο αεροπορικός χαρακτήρας της έκτασης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ