21.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Απέρριψε το α’ θερινό τμήμα τη συζήτηση για δημοψήφισμα

Ημερομηνία:

Απέρριψε το α’ θερινό τμήμα της Βουλής το αίτημα σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής για να συζητήσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».
Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε την «ομόφωνη απόφαση» – όπως την αποκάλεσε. Από τη συνεδρίαση απείχαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ ενώ ΔΗΜΑΡ αλλά και Χρυσή Αυγή που βρέθηκαν στην αίθουσα δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.

Κατά τη συζήτηση, που δεν είχε ιδιαίτερες εντάσεις δεδομένου ότι απήχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ, τέθηκε εκ μέρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το ζήτημα ότι οι υπογραφές του ΚΚΕ δεν μπορούν να αθροιστούν, καθώς η πρότασή του αφορά όλους τους νόμους για τη ΔΕΗ – και όχι μόνο για τη «μικρή ΔΕΗ» -, ούτε της ΔΗΜΑΡ μαζί με εκείνες της Χρυσής Αυγής, όπως έχει ζητήσει από χθες η Δημοκρατική Αριστερά. Η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να συνυπολογιστούν οι υπογραφές του ΚΚΕ, αλλά η κυβέρνηση δεν το αποδέχτηκε.

Απείχαν από τη συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ

Από την αίθουσα απείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, οι οποίοι κατήγγειλαν τη διαδικασία ως «παρωδία και βαθιά αντιδημοκρατική συνταγματική εκτροπή». Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο προαύλιο του κοινοβουλίου απ’ όπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε: «η κυβέρνηση κουρελιάζει το Σύνταγμα. Τρέμει τον λαό, τρέμει την προσφυγή στις κάλπες, φοβάται το δημοψήφισμα και βλέπει το λαό ως εχθρό της». «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για να ανασάνει ο τόπος και η δημοκρατία» κατέληξε.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ