21.8 C
Chania
Sunday, May 26, 2024

Απίστευτα πράγματα: Το κανόνι του F-35 είναι εντελώς… άστοχο

Ημερομηνία:

Ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει μια έκθεση σχετικά με το όπλο του F-35, το κανόνι των 25 mm, το οποίο μετά από διάφορες δοκιμές φέρεται να έχει χαρακτηριστεί από το Πεντάγωνο ως «απαράδεκτο».

Σύμφωνα με τους Fiscal Times το όπλο του F-35 είναι ιδιαίτερα ανακριβές, ενώ, και ο χώρος στον οποίο είναι εγκατεστημένο παρουσιάζει… ρωγμές, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητος ο περιορισμός της χρήσης του.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα F-35 της αεροπορίας, καθώς οι εκδοχές του μαχητικού για το Ναυτικό και τους Πεζοναύτες έχουν διαφορετική διάταξη και έχουν λάβει «αποδεκτή» βαθμολογία για την ακρίβεια του όπλου.

Συνολικά, η τελευταία έκθεση του Πενταγώνουν έχει εντοπίσει περίπου 800 προβλήματα στο μαχητική, τα 13 εκ των οποίων θεωρείται ότι μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια ή την ικανότητα μάχης του F-35.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το F-35 δεν έχει κατορθώσει να περάσει τη «δοκιμασία Μάτις» (από το όνομα του πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις) η οποία προβλέπει ότι το μαχητικό θα πρέπει να είναι έτοιμο το 80% του χρόνουγια τουλάχιστον ένα είδος πολεμικής αποστολής.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ