21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Απίστευτη καταγγελία Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Απείλησαν εργαζόμενη ακόμη και με όπλο επειδή διεκδίκησε το δίκαιό της

Ημερομηνία:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης εκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας από τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ.

Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της προσπάθειας που κάνει η εργοδοσία εδώ και μέρες με κύριο στόχο να απολύσει την εργαζόμενη εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας, που εργάζεται στην εν λόγω επιχείρηση επειδή είχε το «θράσος» να διεκδικήσει την τήρηση του νόμιμου ωραρίου, την καταβολή των υπερωριών και την καταβολή επιδομάτων με τελευταίο αυτό του δώρου Πάσχα.

Η εργαζόμενη είχε «περίσσιο θράσος»  επειδή τόλμησε εκτός των άλλων να κάνει χρήση του συνόλου της νόμιμης αναρρωτικής άδειας που της χορηγήθηκε λόγω σοβαρού ζητήματος υγείας που της προέκυψε.

Από ότι φαίνεται ο εργοδότης ενοχλήθηκε από την πίεση της εκλεγμένης συναδέλφου αποτέλεσμα της οποίας ήταν να καταβληθεί το επίδομα αδείας των εργαζομένων για το προηγούμενο έτος στα τέλη Φλεβάρη και από το γεγονός ότι κατέθεσε το επίδομα αδείας έστω και καθυστερημένα κάτω από την πίεση του σωματείου μας.

Ενοχλημένος από τις παρεμβάσεις αυτές, ο εργοδότης δεν δίστασε να βρίσει και να χειροδικήσει τους εκλεγμένους συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο χώρο προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής επιστροφή της συναδέλφου στην εργασία της, η οποία απειλήθηκε για απόλυση αρκετές φορές, φτάνοντας ακόμα και σε απειλή για χρήση όπλου!

Χαρακτηριστικό της στάσης του είναι ότι έδωσε εντολή σε 2 «πρωτοπαλήκαρα» του να απωθήσουν με βία από τον χώρο τους αντιπροσώπους του σωματείου μας.

Συνάδελφοι το συμβάν αυτό δεν βρίσκεται έξω από την πραγματικότητα που έχει πλέον διαμορφωθεί σε χώρους δουλειάς. Η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός των εργαζομένων είναι καθημερινό φαινόμενο.

Δεν τους φτάνει το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους έχουν εξασφαλίσει οι τελευταίες κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή, θέλουν να εξασφαλίσουν σιγή ιχθύος μέσα στους χώρους δουλειάς. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι δε θα έχουν εργαζόμενους ‘εμπόδια’ που θα διεκδικούν τα δικαιώματα τους, μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας τους.

Βαρύτατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας με το ξεκλήρισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και το ξήλωμα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων!

Δεν έχει περάσει καιρός άλλωστε από την απόλυση της εκλεγμένης συνδικαλίστριας από γνωστή επιχείρηση τροφίμων του Ηρακλείου. Η σημερινή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στο κάδρο της αυθαιρεσίας που έχουν φτάσει οι επιχειρηματίες.

Έχουμε καθαρό ότι η επίθεση αυτή δεν αφορά απλά τη συνάδελφο μας. Αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που αντιστέκονται στην εκμετάλλευση που βιώνουν.  Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δε θα φιμώσουν τη φωνή των εργαζομένων χτυπώντας το ταξικό τους σωματείο. Δε θα επιτρέψουμε να τους δέσουν χειροπόδαρα, χτυπώντας τις συνδικαλιστικές τους ελευθερίες μέσα στους χώρους δουλειάς. Τους διαμηνύουμε ότι στην όποια τέτοια μεθόδευση θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τέτοιες μεθοδεύσεις και να οργανωθούν τώρα στα εργατικά σωματεία τους. Μπροστά σε αυτή την επίθεση στα δικαιώματα μας και στην γενική κατάσταση που επικρατεί να μένει κανείς μόνος. Η οργάνωση στα σωματεία μας είναι η απάντηση μας στην εργοδοσία και στις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...