18.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Πωλείται «χρυσάφι» στο ebay η “μεταχειρισμένη” άμμος της νήσου Χρυσής

Ημερομηνία:

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο Καλούστ Παραγκαμιάν – ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπή Σχεδίου Δράσης για την διάσωση της Νήσου Χρυσής – με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η οποία αφορά την Νήσο Χρυσή. Ειδικότερα, όπως αναφέρει κάποιοι επιτήδειοι πωλούν κυριολεκτικά σε τιμή χρυσού άμμο από την Χρυσή. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό πωλητήριο η άμμος είναι …μεταχειρισμένη (used).

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έρχεται να προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, την ώρα που ολόκληρο σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη για την διάσωση της Νήσου. Ένα χρόνο τώρα κάτω από την «μύτη» των αρχών επιτήδειοι βάζουν αγγελίες στην πλατφόρμα του ebay πωλώντας κυριολεκτικά «χρυσάφι» την άμμο της νήσου χρυσής. Πρόκειται για μία φοβερή καταγγελία που χρειάζεται διερεύνηση από της αρχές.

Ήδη το νησί βρίσκεται υπό προστασία και ως φαίνεται το θέμα λαμβάνει και αστυνομικού τύπο διαστάσεις καθώς πλέον θα πρέπει να διερευνηθεί και ποιοι είναι αυτοί που πωλούν άμμο από μία περιοχή που είναι κηρυγμένη Natura, είναι αρχαιολογικός χώρος και ο ΟΦΥΠΕΚΑ υποστηρίζει αυστηρό σχέδιο προστασίας έχοντας ήδη απαγορευτεί εξερεύνηση του νησιού από τουρίστες.

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που πωλείται άμμος σε προστατευόμενες περιοχές. Σε Λαφονήσι και Μπάλο χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες επιτήδειων που πωλούσαν την ροζ άμμο σε εξωφρενικές τιμές στους τουριστες για εύκολο κέρδος. Υπενθυμίζουμε ότι η ροζ άμμος παίρνει το χρώμα της από ζωντανους οργανισμούς κι ως εκ τούτου εφόσον συλλεχθεί χάνει σύντομα το χρώμα της και γίνεται μαύρη, επειδή οι οργανισμοί πεθαίνουν.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ