16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Αθωώθηκαν τρεις από τους 12 κατηγορούμενους

Ημερομηνία:

Αρκετά πιο ήπια από την πρωτόδικη είναι η  απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο για τους 12 κατηγορούμενους για την απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Συγκεκριμένα η κατηγορία της “εγκληματικής οργάνωσης” μετατράπηκε σε “συμμορία”, που είναι πλημμέλημα.

Το δικαστήριο εκτός του ότι μετέτρεψε την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης υπό τη μορφή της διεύθυνσης και συγκρότησης, είτε υπό τη μορφή της ένταξης σε σύσταση συμμορίας, απάλλαξε βασικούς κατηγορούμενους από την κατηγορία της αρπαγής. Έκρινε ενόχους για αρπαγή μόνο όσους κατηγορούμενους αποδεδειγμένα είχαν σχέση με τη φύλαξη-φροντίδα του σπαχθεντος.

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της απόφασης έφερα πολλά χαμόγελα στην πλευρά των κατηγορούμενων κι ένα ιδιότυπο κλίμα ευφορίας!

Αθωώθηκαν τρεις

Το Δικαστήριο έκρινε αθώους τρεις από τους κατηγορούμενους. Για τους δύο είχε προτείνει αθώωση λόγω αμφιβολιών και η Εισαγγελέας της Έδρας.

Ειδικότερα κρίθηκε αθώος ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης που διαμένει στην Αθήνα, πρώην γαμπρός του φερόμενου ηγετικού στελέχους.
Πρωτόδικα είχε κριθεί  ένοχος για απλή συνέργεια στην αρπαγή, απλή συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης και εγκληματική οργάνωση υπό τη μορφή της συγκρότησης και είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 11 ετών. Είναι ο ένας εκ των δύο πρωτόδικα καταδικασθέντων, για τον οποίο η έφεση είχε  ανασταλτικό χαρακτήρα υπό όρους.

Αθωώθηκε επίσης  43χρονος Ρεθυμνιώτης που διαμένει στην Αθήνα, και ο οποίος πρωτόδικα  είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στην αρπαγή, απλή συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης, εγκληματική οργάνωση υπό τη μορφή της συγκρότησης.

Είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 11 ετών και είναι ο έτερος κατηγορούμενος που πήρε ανασταλτικό στην έφεση υπό όρους.

Αθώο έκρινε το Δικαστήριο και τον 42χρονο που φέρεται ως ο «φιλόσοφος», φύλακας του Μιχάλη Λεμπιδάκη
Πρωτόδικα ο συγκεκριμένος είχε κριθεί ένοχος για αρπαγή, άμεση συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης και εγκληματική οργάνωση υπό τη μορφή της ένταξης. Είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 2 μηνών και ήταν κρατούμενος.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά. Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφασίσει σε ποιους θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά, για να καθοριστούν στη συνέχεια οι ποινές.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ