22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Απαγόρευσαν τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης στη Νέα Ζηλανδία

Ημερομηνία:

Η Νέα Ζηλανδία απαγόρευσε επισήμως σήμερα τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης.

Η Νέα Ζηλανδία το είπε και το έκανε απαγόρευσε τις πλαστικές σακούλες και παράλληλα εισήγαγε βαριά πρόστιμα για τις επιχειρήσεις εκείνες που θα τις παρέχουν στους πελάτες τους.

Η μόλυνση από τα πλαστικά έχει γίνει ένα αυξανόμενο παγκόσμιο πρόβλημα με ένα εκατομμύριο πουλιά και περισσότερα από 100.000 θαλάσσια θηλαστικά να τραυματίζονται ή να σκοτώνονται κάθε χρόνο επειδή παγιδεύονται μέσα σε πλαστικές σακούλες ή από την κατάποσή τους μέσω της τροφικής αλυσίδας. Συγκεκριμένα πέντε τρισεκατομμύρια κομμάτια πλαστικών βρίσκονται μέσα στις θάλασσες. Οι εταιρείες που θα παραβιάζουν την απαγόρευση θα αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές με την επιβολή προστίμου που φθάνει τα 67.000 δολάρια.

«Οι Νεοζηλανδοί είναι υπερήφανοι για την εικόνα καθαριότητας της χώρας τους και θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα την τιμήσουν», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Γιουτζίν Σέιτζ. «Το τέλος στη χρήση της πλαστικής σακούλας συμβάλλει σε αυτό», πρόσθεσε.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος νόμος, πάντως, επιτρέπει τη χρήση της επαναχρησιμοποιούμενης σακούλας.

Η σχετική νομοθεσία, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο και τέθηκε σήμερα σε ισχύ, δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα την εικόνα στα σούπερ μάρκετ, τα μεγαλύτερα από τα οποία ήδη έχουν απαγορεύσει τις πλαστικές σακούλες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ