19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών στο αστυνομοκρατούμενο κέντρο της Αθήνας στην επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Ημερομηνία:

Απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, διέταξε η αστυνομία, «για λόγους δημοσίας ασφάλειας», ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή στη σκιά των συγκεντρώσεων συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό, των προγραμματισμένων διαδηλώσεων μνήμης για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και του προγραμματισμένου συλλαλητηρίου των συνδικάτων για την ψήφιση του προϋπολογισμού, 8.000 αστυνομικοί αναπτύσσονται στην Αθήνα με εντολές για «μηδενική ανοχή».

Λόγω της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, απαγορεύονται «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης» όλες οι συγκεντρώσεις ή πορείες. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό δεκάδων δρόμων προγραμματίζονται κατά μήκος της διαδρομής προς το κέντρο της Αθήνας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στην Αττική Οδό.

Την ίδια στιγμή, σε επιφυλακή έχει τεθεί όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής ενώ σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις και τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι ανάλογα με αυτά που ελήφθησαν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Όπως μετέδιδαν εχθές οι αστυνομικοί συντάκτες μετά την σύσκεψη στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομική έχουν εντολή για μηδενική ανοχή σε επεισόδια, αλλά με … αυτοσυγκράτηση.

Την ίδια στιγμή φουντώνει το κύμα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό με συγκεντρώσεις να πραγματοποιούνται και σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Για την Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στις 17.00.

Με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο λόγω Ρωμανού, το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις για τις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ώρα κατά την οποία θα ισχύουν ακόμα τα μέτρα περί απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και πορειών – αλλά και το απόγευμα στο σημείο της δολοφονίας.

Τέλος στις 6 το απόγευμα καλούν σε συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή τα συνδικάτα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον προϋπολογισμό του 2015, ο οποίος θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...