22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Απαλλαγή του Χριστοφοράκου ζητά εισαγγελέας

Ημερομηνία:

Την απαλλαγή του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens εν Ελλάδι Μιχάλη Χριστοφοράκου από τα αδικήματα της δωροδοκίας και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα), για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας C41 πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Real News», κατά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, καθότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος προέβη σε δωρεές χρημάτων σε πολιτικά κόμματα και όχι σε δωροδοκίες.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρει το δημοσίευμα, κρίνει ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυρίων» ως «δωρεά» στα δύο μεγάλα κόμματα για να κλείνει τις μεγάλες δουλειές της Siemens στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζητεί να αρθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του φυγόδικου Μιχάλη Χριστοφοράκου .

Οπως αναφέρει η «Real News», σε ό,τι αφορά τη δωροδοκία-δωροληψία κρατικών αξιωματούχων που εμπλέκονταν στην ανάθεση του έργου στην κοινοπραξία SAIC TEAM, αλλά και τη χρηματοδότηση των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, ο εισαγγελέας στην πρότασή του διαπιστώνει:

«Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη που είχαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I… Mε διαταγή του Ειρηνοδικείου του Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μ. Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και δη προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμοδίους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους υπέρ της εταιρείας Siemens. Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης στο ακροατήριο έχει το δικαστικό Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το...

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ...

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά...