19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Απαλλακτικό βούλευμα: Χωρίς την κατηγορία του βιασμού της κόρης του ο 63χρονος Βρετανός

Ημερομηνία:

Κομβικό ρόλο για την απαλλαγή του 63χρονου φέρεται να έπαιξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως τα αποτελέσματα της ανάλυσης του δείγματος DNA που ελήφθη από το εσώρουχο της 35χρονης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου εξέδωσε πριν από μερικές ημέρες βούλευμα με το οποίο απαλλάσσει τον πατέρα της 35χρονης, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού από άγνωστο άνδρα, μετά από νυχτερινή διασκέδαση μαζί με τον πατέρα της, με τον οποίο έκαναν διακοπές στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα φέρεται να αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις περί ενοχής του 63χρονου άνδρα ούτως ώστε να “στηριχτεί” δημόσια κατηγορία και να δικαστεί.

Με την έκδοση του απαλλακτικού για τον 63χρονο Βρετανό βουλεύματος, τελειώνει και τυπικά η τρομακτική περιπέτεια που έμελλε να βιώσει, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κρήτη, ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος βρέθηκε για λίγες εβδομάδες στη φυλακή, χωρίς ουδέποτε να έχει προβεί στην ειδεχθέστατη πράξη που του είχε αποδοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 63χρονος πατέρας από την πρώτη στιγμή επέμενε πεισματικά στην αθωότητά του. Εξάλλου, στο πλευρό του εξαρχής είχε σταθεί και η 35χρονη κόρη του, η οποία ανέφερε στις Αρχές ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο βιαστής της να ήταν ο πατέρας της.

Σε δήλωση που παραχώρησε στο neakriti.gr, η δικηγόρος του 63χρονου άνδρα, κ. Θεονύμφη Μπέρκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την «απόδειξη της αλήθειας των ισχυρισμών του εντολέα» της.

Ας σημειωθεί ότι σε βάρος του 63χρονου είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών από ανιόντα τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα ήταν να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του 63χρονου Philip Forsyth, πρόταση η οποία έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να γίνεται αναφορά στο επίμαχο βούλευμα στις καταθέσεις της 35χρονης ότι θεωρεί απολύτως αδύνατο να τη βίασε ο πατέρας της, καθώς και η θέση του 63χρονου ότι – πέρα από το ότι δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο στο παιδί του – λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή η οποία τον καθιστά σεξουαλικά ανίκανο.

Εντούτοις, κομβικό ρόλο για την απαλλαγή του 63χρονου φέρεται να έπαιξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως τα αποτελέσματα της ανάλυσης του δείγματος DNA που ελήφθη από το εσώρουχο της 35χρονης. Από την ανάλυση, προέκυψε ότι δεν πρόκειται για γενετικό υλικό του πατέρα της, αλλά άλλου αγνώστου άνδρα.

Εξάλλου, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απεφάνθη ότι η σωματική βλάβη η οποία υπέστη η 35χρονη τελέστηκε από τον δράστη της πράξης του βιασμού, η οποία πράγματι έλαβε χώρα. Πλέον, αυτό που απομένει είναι να φτάσουν οι αρμόδιες Αρχές στα ίχνη του δράστη του βιασμού της 35χρονης γυναίκας.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχαν υπάρξει ενδείξεις σε βάρος του 63χρονου, επειδή την επίμαχη βραδιά φορούσε λευκό πουκάμισο (η καταγγέλλουσα είχε αναφέρει ότι το μόνο που θυμάται, εξαιτίας της μέθης της, ήταν ότι ο βιαστής της φορούσε λευκή μπλούζα), καθώς κι επειδή φέρεται να εμφανίζεται σε υλικό που συλλέχθηκε από κάμερες ασφαλείας πλησίον του σημείου όπου έλαβε χώρα ο βιασμός της κόρης του.

Αναφορικά με τις «ανάρμοστες χειρονομίες» που φέρονται να είχαν λάβει χώρα, στο μπαρ όπου διασκέδαζαν πριν το επίμαχο συμβάν πατέρας και κόρη, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να αναφέρεται ότι πρέπει να αξιολογηθούν υπό τις περιστάσεις κατά τις οποίες σημειώθηκαν, δηλαδή ως αδέξιες κινήσεις ανθρώπων που βρίσκονται και λειτουργούν σε εμφανή κατάσταση μέθης, χωρίς να έχουν συνείδηση των όσων πράττουν.

Το συμβάν είχε σημειωθεί στις αρχές Ιουνίου, στα Μάλια, όπου παραθέριζαν πατέρας και κόρη. Το επίμαχο βράδυ, οι δύο τους διασκέδασαν σε διάφορα μπαρ της περιοχής, καταναλώνοντας πολύ αλκοόλ.

"google ad"

Όπως κατήγγειλε η 35χρονη, αφού αποχώρησαν, άγνωστος δράστης την άρπαξε, την τράβηξε σε υπαίθριο χώρο με θάμνους και δέντρα και τη βίασε. Όπως είχε καταγγείλει τότε η γυναίκα, λόγω της μέθης της δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τα χαρακτηριστικά του βιαστή της, παρά μόνο ότι φορούσε άσπρη μπλούζα.

Μετά τη σύλληψή του, και παρά το ότι επέμεινε πεισματικά στην αθωότητά του, ο 63χρονος άνδρας είχε οδηγηθεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου και, μετά την απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Από την πρώτη στιγμή, πάντως, η καταγγέλλουσα είχε ισχυριστεί ότι επουδενί το άτομο που τη βίασε δεν ήταν ο πατέρας της.

Στους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου, έξω από το ανακριτικό γραφείο, είχαν επικρατήσει, μάλιστα, τότε έντονα φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές. Στην ολιγόλεπτη συνάντηση πατέρα και κόρης, πριν ο 63χρονος πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Τριπόλεως, η 35χρονη τον αγκάλιασε και με δάκρυα στα μάτια τού έδωσε κουράγιο λέγοντάς του ότι βρίσκεται στο πλευρό του.

Όντως, όλο το επόμενο διάστημα, η 35χρονη δεν επέστρεψε στην πατρίδα τους, παρά περίμενε με αγωνία την ημέρα που θα ξανάβλεπε τον πατέρα της ελεύθερο. Αυτό έμελλε να συμβεί τελικά περίπου ένα μήνα μετά το επίμαχο συμβάν, με τους δυο τους να συναντιούνται ξανά στην Κρήτη.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...