24.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

«Απαράδεκτη, γελοία και μίζερη» η αντίδραση του Ιατρικού Σύλλογου Αθηνών, σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, για τη συμμετοχή του σε χειρουργείο στο νοσοκομείο Σαντορίνη

Ημερομηνία:

Επιστολή στον πρόεδρο και τα μέλη του δ.σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά απηύθυνε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφορικά με τη νομιμότητα της επέμβασης που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και ιατρός χειρουργός μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Π. Πολάκης στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, προ ολίγων ημερών.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, ανακύπτει ενδεχομένως ζήτημα παράβασης της διάταξης του άρθρου 81 παρ. 3 του Συντάγματος που ρητά ορίζει ότι κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών αναστέλλεται κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, ζήτημα νομιμότητας εν όψει του ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης έχει με νόμο ενταχθεί στο ΕΣΥ και δεν είναι ιδιωτική κλινική, αλλά και παράλειψης σχετικής ενημέρωσης του κατά τόπο αρμόδιο Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν, απευθύνονται με κοινοποίηση της παραπάνω επιστολής, και στον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον κ. Υπουργό Υγείας αναμένοντας τις δικές τους ενέργειες και θέσεις με σκοπό την ενημέρωση των ιατρών μελών μας, προσθέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Με κείμενο που ανήρτησε στο facebook χαρακτήρισε την αντίδρασή του Συλλόγου “απαράδεκτη, γελοία και μίζερη”.

Διαβάστε τι γράφει:

«Στην απαράδεκτη, γελοία και μίζερη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνων (δηλ. του Πατουλη συγκεκριμένα, ο οποίος μετά που έχασε την πρόσβαση στο υπουργείο υγείας που είχε επι Αδώνι -Βορίδη εχει πάθει παράκρουση απώλειας εξουσίας )

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ :

Το ότι έκλεισα το Ιατρείο μου και τα βιβλία της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ως οφειλα μετά που έγινε υπουργός ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι απώλεσα την επιστημονική μου ιδιότητα και την ειδίκευση μου στη χειρουργική την οποία Υποχρεούμαι να χρησιμοποιώ όταν κληθώ για βοήθεια είτε από ασθενή ,είτε από συνάδελφο γιατρό όπως επιβάλλει άλλωστε ο όρκος του Ιπποκρατη.

ΥΓ 1 με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις καταλαβαίνει κανείς το φθόνο και το μίσος που κρύβει η ψυχή του βολεμένου μικροαστού που ακούμπησε όλη του την ύπαρξη στο να είναι η θεραπαινιδα της εξουσίας ,αποκτώντας αξία που ποτέ δε θα κατακτούσε με τις δικές του ηθικές ,πνευματικές η επιστημονικές δυνάμεις.

ΥΓ2 θέλω να μάθω τι στάση κράτησαν οι άλλες παρατάξεις στον ΙΣΑ στην ανακοίνωση αυτή και ειδικά οι αριστερές».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ