19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Απασφάλισε ο Ζελένσκι με ακραία επίθεση σε Μακρόν: Για να είσαι ηγέτης, πρέπει και να φέρεσαι ως ηγέτης

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη ότι το Κίεβο δεν θα συμβιβαστεί με ένα αδιέξοδο στο πεδίο μάχης με τη Ρωσία και ότι στοχεύει να ανακτήσει τον έλεγχο όλων των εδαφών του που κατέχει η Μόσχα.

«Έχουμε ήδη χάσει πάρα πολλούς ανθρώπους για να παραχωρήσουμε απλώς την επικράτειά μας», είπε μέσω βίντεο σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το FT Live, στην οποία πρόσθεσε ότι το αδιέξοδο «δεν αποτελεί επιλογή» για το Κίεβο.

«Πρέπει να επιτύχουμε πλήρη ανακατάληψη ολόκληρης της επικράτειάς μας», είπε ο Ζελένσκι.

Το Κίεβο έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τώρα περίπου το 20% του ουκρανικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων περιοχών της ανατολής και του νότου.

«Δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε κανέναν, θα απαντήσουμε το ίδιο», είπε ο Ζελένσκι, όταν ρωτήθηκε για την έκκληση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μην «ταπεινώσει» τη Ρωσία προκειμένου να παραμείνει ανοιχτή η πόρτα για μια διπλωματική λύση.

«Μερικοί άνθρωποι θέλουν να είναι ηγέτες. Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

Μάλιστα διερωτήθηκε «πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς να ακούμε τη θέση της χώρας και χωρίς να ακούσουμε τη θέση του ηγέτη αυτής της χώρας;», κάτι που όπως είπε, τον εκπλήσσει πάρα πολύ.

Η επίθεση Ζελένσκι έχει να κάνει με την πρόταση που φέρεται να έχει διατυπώσει ο Εμανουέλ Μακρόν, ότι η Ουκρανία πρέπει να κάνει παραχωρήσεις απέναντι στη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, που διανύει πια τον τέταρτο μήνα.

Η Ουκρανία ελπίζει ότι οι δυτικές παραδόσεις όπλων μεγαλύτερης εμβέλειας, όπως το HIMARS των ΗΠΑ και τα συστήματα πυραύλων πυροβολικού M270 της Βρετανίας, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απώθηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ένας από τους πιο ένθερμους συμμάχους της Ουκρανίας, επέζησε από την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματός του τη Δευτέρα.

Μάλιστα, ο Ουκρανός πρόεδρος αναφερόμενος στις αποστολές όπλων από τη Μεγάλη Βρετανία φέρεται να δήλωσε πως «επιτέλους η Βρετανία στέλνει τα σωστά όπλα».

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για να εξαλείψει αυτό που λέει ότι αποτελούν απειλές για την ασφάλειά της. Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της λένε ότι η Ρωσία διεξάγει έναν απρόκλητο επιθετικό πόλεμο.

Η Μόσχα έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στις περιοχές Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ, γνωστές μαζί ως Ντονμπάς, αφού οι δυνάμεις της ηττήθηκαν στα περίχωρα του Κιέβου τον Μάρτιο και απωθήθηκαν από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Χάρκοβο τον περασμένο μήνα.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...