27.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Ημερομηνία:

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80 ετών. Οι δράστες, υποδυόμενοι γιατρούς, κατάφεραν να πείσουν την ηλικιωμένη ότι η κόρη της είχε ένα σοβαρό ατύχημα και χρειαζόταν άμεσα μεγάλο χρηματικό ποσό για χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι απατεώνες τηλεφώνησαν στην 80χρονη και της είπαν ότι η κόρη της είχε ένα σοβαρό κάταγμα στο πόδι και χρειαζόταν επειγόντως χειρουργική επέμβαση. Για να κάνουν την ιστορία τους πιο πειστική, της είπαν ότι η κόρη της είχε μεταφερθεί στο ΚΑΤ και ότι χρειάζονταν 80.000 ευρώ για να καλύψουν το κόστος της επέμβασης.

Για να αυξήσουν την πίεση στην ηλικιωμένη, οι δράστες ισχυρίστηκαν ότι η κατάσταση της κόρης της επιδεινωνόταν με κάθε ώρα που περνούσε και ότι αν δεν καταβληθεί άμεσα το ποσό, θα χρειαστεί να της ακρωτηριάσουν το πόδι. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ακουγόταν στο βάθος μια γυναικεία φωνή που κλαίγοντας παρακαλούσε τη μητέρα της να την βοηθήσει.

Ωστόσο, η 80χρονη γυναίκα, αν και αρχικά πανικοβλήθηκε, κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να υποψιαστεί ότι πρόκειται για απάτη όταν οι απατεώνες της είπαν ότι η άλλη της κόρη είχε δώσει αίμα στο νοσοκομείο και δεν μπορούσε να μιλήσει μαζί της.

Η γυναίκα, ευτυχώς, δεν έπεσε στην παγίδα των απατεώνων και δεν τους παρέδωσε χρήματα ή κοσμήματα. Αμέσως μετά το περιστατικό ενημέρωσε την κόρη της, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συμβουλές για την αποφυγή τηλεφωνικών απάτων:

  • Μην δίνετε ποτέ προσωπικά στοιχεία ή οικονομικές πληροφορίες σε άγνωστα άτομα μέσω τηλεφώνου.
  • Εάν λάβετε ένα ύποπτο τηλεφώνημα, διακόψτε αμέσως τη συνομιλία και επικοινωνήστε με ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο για να επιβεβαιώσετε την πληροφορία.
  • Εάν είστε ανήσυχοι για την ασφάλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου, επικοινωνήστε απευθείας μαζί του ή με ένα μέλος της οικογένειας που γνωρίζετε ότι μπορεί να σας βοηθήσει.
  • Ενημερώστε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας για τους κινδύνους των τηλεφωνικών απάτων και δώστε τους οδηγίες για το πώς να προστατευτούν.

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εμπιστεύονται άγνωστα άτομα που τους τηλεφωνούν ζητώντας χρήματα ή προσωπικά στοιχεία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ