21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Απειλητικό βίντεο αλά Χόλιγουντ από τον Ισλαμικό στρατό για την απόφαση ΗΠΑ υπέρ βομβαρδισμών [βίντεο]

Ημερομηνία:

Νέο απειλητικό βίντεο κυκλοφόρησε το Ισλαμικό Κράτος με τίτλο «Οι φλόγες του πολέμου: η μάχη μόλις ξεκίνησε», ως απάντηση στην απόφαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να βομβαρδίσουν οι ΗΠΑ θέσεις τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

Το προπαγανδιστικό βίντεο 55 λεπτών είναι σκηνοθετημένο έτσι ώστε να θυμίζει πολεμική περιπέτεια του Χόλιγουντ, και κλείνει μάλιστα με την ειρωνική φράση «Ερχεται σύντομα…» όπως στα διαφημιστικά τρέιλερ των νέων ταινιών.

Κυκλοφόρησε μέσω του Al Hayat Media Center, του διαδικτυακού καναλιού που κυκλοφόρησε και τα φοβερά βίντεο με τους αποκεφαλισμούς των δυτικών αιχμαλώτων, είναι διάρκειας 53 δευτερολέπτων.

[youtube id=”RZg2FjF_EhE” width=”620″ height=”360″]

Στο βίντεο απεικονίζονται σκηνές μάχης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατά στόχων στη Μέση Ανατολή και Αμερικάνων στρατιωτών με συνοδεία ισλαμικής μουσικής.

Σε μία από τις σκηνές, αμερικανικά άρματα μάχης τυλίγονται στις φλόγες έπειτα από έκρηξη και αμερικανοί στρατιώτες μεταφέρουν έναν τραυματία σε ένα θωρακισμένο όχημα. Μερικές σκηνές εμφανίζονται σε αργή κίνηση που θυμίζει πολεμική περιπέτεια.

[youtube id=”qEcrM7DeXnc” width=”620″ height=”360″]

Στο βίντεο συμπεριλαμβάνεται η σκηνή από τη γνωστή ομιλία του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους στο Ιράκ, με φόντο ένα πανό που αναγράφει «Αποστολή εξετελέσθη», ενώ εμφανίζεται και ο Ομπάμα να διαβεβαιώνει πως «οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα επιστρέψουν για να πολεμήσουν στο Ιράκ».

Εμφανίζεται επίσης ένας μασκοφόρος που είναι έτοιμος να εκτελέσει ομήρους, καθώς και ο Λευκός Οίκος, μήνυμα πως οι επόμενοι στόχοι τού Ισλαμικού Κράτους θα είναι αμερικανικοί.

Πρόκειται για το τέταρτο «επίσημο» βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

To σχέδιο των ΗΠΑ

abc_ISIS_CONTROL_KURDISTAN_kb_140917_16x9_992

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως αναφέραμε και στην εφημερίδα μας Α.τ.Κ., η στρατηγική των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Στρατού συμπυκνώνεται στην εκπαίδευση αντάρτικου στρατού αλλά και στις αεροπορικές επιθέσεις, ακόμα και με μη επανδρωμένα αεροπλάνα.

  • Σύμφωνα με το ABCNEWS  το σχέδιο των ΗΠΑ είναι να εκπαιδευτούν 5.000 Σύριοι μετριοπαθείς αντάρτες για να καταλάβουν περιοχές στα σύνορα με το Ιράκ αν και εικάζεται ότι ίσως χρειαστούν πολλοί παραπάνω μαχητές, περίπου 12.000, για να κερδίσουν την περιοχή από τον Ισλαμικό Στρατό. Εάν οι αντάρτες που θα εκπαιδευτούν από τις ΗΠΑ δεχτούν επίθεση από τις δυνάμεις της κυβέρνησης Ασάντ, οι ΗΠΑ προτίθενται να παράσχουν βοήθεια, δίχως πάντως να διευκρινίζεται τι είδους βοήθεια θα είναι αυτή.
  • Επίσης, θα υπάρχει στενή συνεργασία με τον Ιρακινό στρατό για μία επίθεση από τα δυτικά και βόρεια της Βαγδάτης.
  • Δυνάμεις των Κούρδων στα βόρεια του Ιράκ θα προχωρήσουν νότια προς τις περιοχές που ελέγχονται από τον Ισλαμικό Στρατό.
  • Στη συντονισμένη αυτή επίθεση οι ΗΠΑ θα συμμετέχουν με αεροπορικές επιθέσεις.
  • Οι ΗΠΑ επίσης ελπίζουν ότι θα υπάρξει στήριξη από αραβικές χώρες με ειδικές δυνάμεις, εκπαιδευτές, τάνκερς και αεροπλανοφόρα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η Βάση της Σούδας θα παίξει σημαντικό ρόλο ως βάση πτήσεων επανδρωμένων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV, αλλά και ως βάση ανεφοδιασμού.

"google ad"

πηγή: tvxs.gr, agonaskritis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ