14.8 C
Chania
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026

Απελευθερώθηκαν οι πρώτοι 20 κρατούμενοι από την Αμυγδαλέζα

Ημερομηνία:

Με την απελευθέρωση είκοσι κρατουμένων της Αμυγδαλέζας ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής η υλοποίηση των εξαγγελιών της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Γιάννη Πανούση για το κλείσιμο των κέντρων κράτησης και την αποκατάσταση της νομιμότητας και της ανθρωπιάς στη μεταναστευτική πολιτική.

Οι περισσότεροι από τους πρώτους είκοσι είναι άνθρωποι που έχουν ζητήσει άσυλο και κρατούνταν καταχρηστικά. Άλλοι βγήκαν με απόφαση αναβολής απομάκρυνσης για έξι μήνες.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό έγιναν δεκτές με θετικά σχόλια από διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μετά το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ανακοίνωση έβγαλε και η Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της και καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει και τα υπόλοιπα προβληματικά σημεία της πολιτικής για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Την ίδια στιγμή, συλλογικότητες του αντιρατσιστικού χώρου εντείνουν τις πιέσεις τους για να επιταχυνθούν οι αλλαγές της πολιτικής, ύστερα και από τους τρεις θανάτους κρατουμένων την περασμένη εβδομάδα (δύο αυτοκτονίες και ένας θάνατος από παθολογικά αίτια). Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία ενάντια στα Κέντρα Κράτησης καλεί σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα το απόγευμα του Σαββάτου, με αίτημα να κλείσουν αμέσως όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι.

left.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάρης Μαμουλάκης: Αναφορά κατά της ρύθμισης για δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο – Καταγγελίες για «επικοινωνιακή επιδότηση»

Ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε αναφορά για το 13ο Ψήφισμα δανειοληπτών ελβετικού φράγκου. Καταγγελίες για «επικοινωνιακή επιδότηση» και θεσμική εκτροπή.

“Ξυπνήστε πριν να είναι αργά!”: Επιστολή ανησυχίας για τις εξορύξεις πετρελαίου μετά τους σεισμούς νότια της Παλιόχωρας

Επιστολή ανησυχίας από τον Ευτύχιο Κουκουτσάκη για τις εξορύξεις πετρελαίου στο Σέλινο. Προειδοποιήσεις για σεισμικούς κινδύνους, περιβαλλοντικές καταστροφές και αλλοίωση του τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου στα Καλάβρυτα για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης θα επισκεφτεί τον αδελφοποιημένο Δήμο Καλαβρύτων από 18 έως 22 Μαρτίου 2026 για τις εκδηλώσεις της 205ης Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Συνελήφθησαν τρεις κτηνοτρόφοι στο Ρέθυμνο για παραβάσεις περί ζωοκλοπής

Σύλληψη τριών κτηνοτρόφων στο Ρέθυμνο για παραβάσεις περί ζωοκλοπής. Εντοπίστηκαν 7.427 αιγοπρόβατα λιγότερα από τα δηλωθέντα σε επιχείρηση σε Μυλοπόταμο και Ρέθυμνο.