20.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Απεργία ηθοποιών στο Χόλιγουντ: “Αν δεν σταθούμε όρθιοι τώρα, θα έχουμε όλοι πρόβλημα, θα κινδυνεύσουμε να αντικατασταθούμε από μηχανές”

Ημερομηνία:

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου κατά την οποία οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ επιβεβαίωσαν ότι προχωρούν σε απεργία, ο Duncan Crabtree-Ireland, επικεφαλής διαπραγματευτής της SAG-AFTRA, αποκάλυψε μια πρόταση από τα στούντιο του Χόλιγουντ που ακούγεται βγαλμένη από επεισόδιο του Black Mirror.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την απεργία, η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP) ανέφερε ότι η πρότασή της περιλαμβάνει μια πρωτοποριακή πρόταση για την τεχνητή νοημοσύνη που προστατεύει τα ψηφιακά ομοιώματα των ηθοποιών για τα μέλη της SAGAFTRA.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόταση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Crabtree-Ireland δήλωσε ότι “Αυτή η “πρωτοποριακή” πρόταση για την τεχνητή νοημοσύνη που μας έδωσαν χθες, πρότειναν ότι οι καλλιτέχνες μας που παίζουν στο παρασκήνιο θα πρέπει να μπορούν να σκανάρονται, να παίρνουν το μεροκάματο μιας ημέρας και οι εταιρείες τους θα πρέπει να κατέχουν αυτή τη σάρωση, την εικόνα τους, το ομοίωμά τους και θα πρέπει να μπορούν να τη χρησιμοποιούν για το υπόλοιπο της αιωνιότητας σε οποιοδήποτε έργο θέλουν, χωρίς καμία συναίνεση και χωρίς αποζημίωση. Οπότε αν νομίζετε ότι αυτή είναι μια πρωτοποριακή πρόταση, σας προτείνω να το ξανασκεφτείτε”.

Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος της AMPTP, Scott Rowe, έστειλε δήλωση με την οποία αρνείται τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της SAG-AFTRA. Ο ισχυρισμός που διατυπώθηκε σήμερα από την ηγεσία της SAGAFTRA ότι τα ψηφιακά αντίγραφα των ηθοποιών του παρασκηνίου μπορούν να χρησιμοποιούνται στο διηνεκές χωρίς συγκατάθεση ή αποζημίωση είναι ψευδής. Στην πραγματικότητα, η τρέχουσα πρόταση της AMPTP επιτρέπει σε μια εταιρεία να χρησιμοποιεί το ψηφιακό αντίγραφο ενός ηθοποιού παρασκηνίου μόνο στην κινηματογραφική ταινία για την οποία απασχολείται ο ηθοποιός παρασκηνίου. Οποιαδήποτε άλλη χρήση απαιτεί τη συγκατάθεση του ηθοποιού φόντου και διαπραγμάτευση για τη χρήση, με την επιφύλαξη μιας ελάχιστης πληρωμής”.

Η χρήση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης ήταν ένα από τα σημαντικότερα σημεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών (είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα πίσω από την απεργία των συγγραφέων), και στην εναρκτήρια δήλωσή της στη συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος της SAGAFTRA Fran Drescher δήλωσε ότι αν δεν σταθούμε όρθιοι τώρα, θα έχουμε όλοι πρόβλημα, θα κινδυνεύσουμε να αντικατασταθούμε από μηχανές.

theverge.com

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...