18.8 C
Chania
Saturday, May 11, 2024

Απεργία πείνας από μετανάστες στο Παρανέστι Δράμας -Ζητούν να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους

Ημερομηνία:

Απεργία πείνας έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα 100 μετανάστες και πρόσφυγες, που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων και κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου Δράμας, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι, αφού τους χορηγηθεί το ειδικό έγγραφο αναστολής απέλασης 30 ημερών.Σύμφωνα με δηλώσεις μεταναστών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσα από το Κέντρο Κράτησης, οι 100 κρατούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν πρόσφατα από τη Σάμο και προέρχονται από το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία και το Αφγανιστάν, ανησυχούν για τις οικογένειές τους και ζητούν να επανασυνδεθούν μαζί τους.

Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε και η υπεύθυνη ενημέρωσης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Καίτη Κεχαγιόγλου, «καταγγέλλουν διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους σε σχέση με άλλους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι».

Από την πλευρά της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κάνει λόγο για 100 άτομα που αρνήθηκαν να παραλάβουν χθες, Δευτέρα, το βράδυ φαγητό, εκ των οποίων μόνο οι 45 συνέχισαν και σήμερα.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς το ΝΑΤΟ δημιούργησε την Eurovision

Του Βαγγέλη Χωραφά * Ασχέτως αν πολλοί υποτιμούν το φεστιβάλ της...

Eurovision 2024: Εκτός Τελικού η Ολλανδία με τον Joost Klein – Τι συνέβη

Οριστικά εκτός τελικού της Eurovision είναι η Ολλανδία, καθώς η EBU ανακοίνωσε...