13.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Απεργία 2 ημερών των εργαστηριακών ιατρών των Χανίων

Ημερομηνία:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων στηρίζει την απόφαση των εργαστηριακών ιατρών των Χανίων, οι οποίοι σε συντονισμό και με την απόφαση της ΠΟΣΙΠΥ (Ομοσπονδία Σωματείων Βιοπαθολόγων – Ακτινολόγων και Πυρηνικών γιατρών), προχωρούν σε απεργία 2 ημερών, την Τετάρτη 06/11/2013 και την Πέμπτη 07/11/2013.

Η Κυβέρνηση λόγω της μνημονιακής δέσμευσης που έχει αναλάβει, κλείνει τα περισσότερα εργαστήρια και αναθέτει την υγεία των πολιτών στους επιχειρηματίες και όχι στους γιατρούς.

Οι συνεχείς μειώσεις των τιμών των εξετάσεων, τα ληξιπρόθεσμα, οι καθυστερήσεις των οφειλών, η επιστροφή χρημάτων για εξετάσεις που εκτελέστηκαν  (Claw back), τα κουρέματα (Rebates), οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες, τα ψευδεπίγραφα ποιοτικά κριτήρια, οι διαπραγματευτικές επιτροπές, οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί στις εξετάσεις, κλπ,  έχουν σαν σκοπό την εξόντωση του εργαστηριακού γιατρού τον οποίο θα αντικαταστήσει μθια απρόσωπη βιομηχανία παραγωγής αριθμών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων καλεί τους πολίτες να μην αφήσουν να συμβεί αυτό και να συμπαρασταθούν στον αγώνα επιβίωσης των εργαστηριακών ιατρών.

Ο πρόεδρος: Μ. Καστανάκης
Ο γραμματέας: Μ. Μαρκάτος

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ