15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Απεργία 9 Νοέμβρη – Συμμετείχαν Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης – Όλα όσα δήλωσαν

Ημερομηνία:

Το “παρών” στη διαδήλωση της Αθήνας έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Ήταν ένα μαζικό και γεμάτο παλμό συλλαλητήριο, όπου οι διαδηλωτές απαίτησαν να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά και για την αγορά εργασίας.

Ακολουθούν οι δηλωσεις:

Αλ. Τσίπρας

Λίγο πριν την έναρξη της πορείας ο κ. Τσίπρας έκανε δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

«Οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία δίνουν σήμερα μια ηχηρή απάντηση στο καθεστώς της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της ανασφάλειας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, της αναξιοπρέπειας.

Στο καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συρρικνώνει την δημοκρατία και βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην απελπισία. Κάθε μέρα που περνά κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς απελπισμένους.

Σήμερα είναι ένα δυνατό μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο. Με την ενεργή παρουσία του όμως, και φυσικά με την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στις κάλπες που σύντομα θα στηθούν.

Υπάρχει εναλλακτική λύση προστασίας της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί η χώρα να είναι η χειρότερη στην Ευρώπη στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια, στους θανάτους από την πανδημία. Χειρότερη στους μισθούς. Υπάρχει εναλλακτική λύση με στήριξη των μισθών, στήριξη της εργασίας και κοινωνική δικαιοσύνη. Και θα έρθει γρήγορα», είπε από το κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν την έναρξη της πορείας.

Ν. Ανδρουλάκης

«Στην Ελλάδα, έχουμε πληθωρισμό ακρίβειας για τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη και πληθωρισμό υπερκερδών για τους ισχυρούς», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης των συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η δήλωση Ανδρουλάκη:

«Η οικονομική κρίση είναι βαθιά άδικη στη χώρα μας και αυτό φαίνεται από τις επιπτώσεις συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Στην Ελλάδα, έχουμε πληθωρισμό ακρίβειας για τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη και πληθωρισμό υπερκερδών για τους ισχυρούς.

"google ad"

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα νοικοκυριά έως 750 ευρώ μηνιαίο εισόδημα έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και τα νοικοκυριά έως 1100 ευρώ έχουν χάσει περίπου το 14%.

Συγχρόνως, οι μεγάλοι παραγωγοί ενέργειας, ενώ η τιμή της μεγαβατώρας ήταν περίπου στα 400 ευρώ και στα 233 ευρώ τους δύο προηγούμενους μήνες, την πούλησαν στα 600 και στα 800 ευρώ.

Και βέβαια οι τράπεζες, όπου η διαφορά επιτοκίου καταθέσεων από το μέσο όρο επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Η Κυβέρνηση, αντί λοιπόν να έχει προτεραιότητα να προστατέψει τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη, συνεχίζει σε αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση να είναι τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».

Δ. Κουτσούμπας

«Ο ελληνικός λαός, το κίνημά του, δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το κέντρο της Αθήνας.

«Η μεγάλη, σημερινή πανελλαδική απεργία στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, ότι ο ελληνικός λαός, το κίνημά του, δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, των άλλων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών της ΕΕ, της σαπίλας αυτού του καπιταλιστικού συστήματος», δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Γ. Βαρουφάκης

Το ΜέΡΑ25, η Νεολαία του κόμματος, το Συνδικαλιστικό του ΜέΡΑ25, ο Γραμματέας Γιάνης Βαρουφάκης, οι Βουλευτές Μαρία Απατζίδη, Κρίτων Αρσένης και Κλέων Γρηγοριάδης, αλλά και πλήθος μελών και στελεχών του κόμματος έδωσαν το παρών στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μέλη και στελέχη του κόμματος διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της πανεργατικής-πανελλαδικής Απεργίας.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε από τη συγκέντρωση του ΜέΡΑ25 στο κέντρο της Αθήνας για την Απεργία:

«Η λεηλασία της εργασίας και των μικρομεσαίων ξεκινάει από τα μνημόνια, κορυφώνεται με τη συνθηκολόγηση με την Τρόικα το βράδυ του δημοψηφίσματος, από τότε μέχρι σήμερα έχουμε ένα συνεχή αποπροσανατολισμό από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και ακόμα και η ιστορία με τις υποκλοπές δεν αφορά τον κόσμο που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σήμερα επιτέλους ακούγεται αυτό που πρέπει να ακουστεί, ότι αυτός ο λαός δεν θα ανεχθεί άλλο πλέον τη λεηλασία του, δεν θα ανεχθεί άλλο πλέον τα παιχνίδια της ολιγαρχίας στην πλάτη του και δεν θα αποπροσανατολιστεί μέσα από αυτά τα παιχνίδια που παίζουν μεταξύ τους ο Βαρδινογιάνης με τον Μαρινάκη, με τον Αλαφούζο που ο ένας παρακολουθεί τον άλλον, σχολάνε πολιτικό προσωπικό που δεν τους κάνει, βάζουν τους πολιτικούς να τσακώνονται μεταξύ τους. Όλα αυτά, τίποτα από αυτά, δεν αφορά τον ελληνικό λαό. Η σημερινή μέρα είναι φωνή του λαού, για τον λαό, προς τον λαό».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ