22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Απεργείς; Θα έχει συνέπειες”: Υπεύθυνη δήλωση ζήτησε από εργαζόμενη η εργοδοσία των “Mikel”

Ημερομηνία:

Να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι απεργεί «με γνώση των συνεπειών του νόμου» εξανάγκασε εργαζόμενη η αλυσίδα καφέ «Μikel», σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.

Αναλυτικά η καταγγελία του Συνδικάτου:

«Η εργοδοσία της αλυσίδας καφέ MIKEL, που μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με αντεργατικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, ξαναχτύπησε λίγες ώρες πριν από την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 27ης Νοέμβρη 2014.

Υποχρέωσε εργαζόμενη που δήλωσε ότι θα απεργήσει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι απεργεί με γνώση των …συνεπειών του νόμου(!!!), δικαιολογώντας την ενέργεια αυτή ως γραμμή της εταιρείας.

Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι πίσω από τη βιτρίνα των πολυδιαφημισμένων αλυσίδων επισιτισμού κρύβεται η πιο στυγνή εκμετάλλευση, η τρομοκρατία και η αδίστακτη επιβολή των χειρότερων μορφών εργασίας.

Παρανομίες για τις οποίες κανένας εισαγγελέας και κανένας ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους δεν πρόκειται να παρέμβει, όπως παρεμβαίνουν απέναντι στο κίνημα, στα ταξικά σωματεία και στους πρωτοπόρους αγωνιστές.

Δίνουμε το μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες ότι όσο κι αν προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, θα μας βρίσκουν όλο και περισσότερους μπροστά τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει».

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ