16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

ΑΠΘ: Έδωσαν τα ονόματα των Παύλου Φύσσα και Ζακ Κωστόπουλου σε νέα είδη κυανοβακτηρίων

Ημερομηνία:

Τα ονόματα των δολοφονημέρων Παύλου Φύσσα και Ζακ Κωστόπουλου φέρουν δύο νέα είδη κυανοβακτηρίων που ανακάλυψαν ο επίκουρος καθηγητής Βιολογίας στο ΑΠΘ Σπύρος Γκέλης και ο υποψήφιος διδάκτορας Μάνθος Πάνου.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μελέτη στην οποία περιγράφονται 5 νέα γένη και 9 νέα είδη κυανοβακτηρίων από διάφορα περιβάλλοντα, από όλη την Ευρώπη (από λίμνες της Εσθονίας και χερσαία σπήλαια της Ελλάδας , μέχρι αγχίαλα σπήλαια των Καναρίων Νήσων και βραχώδεις παραλίες της Ρόδου).

ΑΠΘ: Έδωσαν τα ονόματα των Παύλου Φύσσα και Ζακ Κωστόπουλου σε νέα είδη κυανοβακτηρίων

Οι δύο επιστήμονες θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα  και του Ζακ Κωστόπουλου έδωσαν τα ονόματά τους (είδος Speos fyssasii και είδος Iphianassa zackieohae αντίστοιχα) σε δύο από αυτά τα είδη. Σε ένα τρίτο δόθηκε το όνομα του πρώην αντιπρύτανη του ΑΠΘ και γγ του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή (1957-2017), Έλληνα Βιολόγου πανεπιστημιακόυ καθηγητή Οικολογίας, του οποίου η πρωτοπόρος εργασία συνέβαλε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και διαχείριση οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων περιοχών, στην Ελλάδα (είδος Stenomitos pantisii).

Μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο της δημοσίευσης που έγινε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Molecular Phylogenetics and Evolution.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς θα λειτουργούν τα beach bars και οι καντίνες στις παραλίες

Αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις οποίες θα παραχωρηθεί το...

Γιώργος Γεννηματάς: 30 χρόνια από το θάνατo ενός σπουδαίου πολιτικού

«Η καρδιά του Γιώργου Γεννηματά έπαψε να κτυπά στις 9.15 π.μ.,...

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Ρέθυμνο Γερμανός τουρίστας

Την τελευταία του πνοή άφησε στο ξενοδοχείο που έμενε...