Τα ονόματα των δολοφονημέρων Παύλου Φύσσα και Ζακ Κωστόπουλου φέρουν δύο νέα είδη κυανοβακτηρίων που ανακάλυψαν ο επίκουρος καθηγητής Βιολογίας στο ΑΠΘ Σπύρος Γκέλης και ο υποψήφιος διδάκτορας Μάνθος Πάνου.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μελέτη στην οποία περιγράφονται 5 νέα γένη και 9 νέα είδη κυανοβακτηρίων από διάφορα περιβάλλοντα, από όλη την Ευρώπη (από λίμνες της Εσθονίας και χερσαία σπήλαια της Ελλάδας , μέχρι αγχίαλα σπήλαια των Καναρίων Νήσων και βραχώδεις παραλίες της Ρόδου).
Οι δύο επιστήμονες θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου έδωσαν τα ονόματά τους (είδος Speos fyssasii και είδος Iphianassa zackieohae αντίστοιχα) σε δύο από αυτά τα είδη. Σε ένα τρίτο δόθηκε το όνομα του πρώην αντιπρύτανη του ΑΠΘ και γγ του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή (1957-2017), Έλληνα Βιολόγου πανεπιστημιακόυ καθηγητή Οικολογίας, του οποίου η πρωτοπόρος εργασία συνέβαλε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και διαχείριση οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων περιοχών, στην Ελλάδα (είδος Stenomitos pantisii).
Μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο της δημοσίευσης που έγινε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Molecular Phylogenetics and Evolution.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, με δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε σχετικά με…
Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Τάσος Δούσης, με αφορμή την προβολή της ταινίας «Υπάρχω», που…
Πολυνίκης αναδείχθηκε η Κρήτη στα Travelers’ Choice™ Awards 2025 της Tripadvisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον χώρο…
Καθοδική πορεία κατεγράφη για τις εξαγωγές της Κρήτης κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με…
Λίγα μόλις 24ωρα μετά τον 66χρονο Βρετανό που οδηγούσε επικίνδυνα κάνοντας "οχτάρια" επί του ΒΟΑΚ, στον…
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 60χρονης που εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι της στο…
This website uses cookies.