23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Απλά δεν μας άφηναν να βγούμε”: Η Ουκρανή Ναταλία Ουσμάνοβα, για την απομάκρυνσή της από το Αζοφστάλ | Βίντεο

Ημερομηνία:

Δεκάδες Ουκρανοί άμαχοι απομακρύνθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από το νότιο λιμάνι της Μαριούπολης μετά από εβδομάδες πολιορκίας του εργοαστασίου στο Αζόφσταλ.

Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης των αμάχων, μια γυναίκα, μιλώντας στην κάμερα του BBC, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είχε δυο μήνες να δει το φώς το ήλιου.

«Είπα στον άντρα μου: Βάσια, δεν χρειάζεται να πάμε τουαλέτα με φακό; Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιοήσουμε μια τσάντα (σαν τουαλέτα) και φακό. Δεν είχαμε δει το φως του ήλιου εδώ και δυο μήνες. Φοβόμασταν», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ναταλία Ουσμάνοβα.

Η Ναταλία εγκατέλειψε τη Μαριούπολη με λεωφορείο, φτάνοντας στο χωριό Μπενζιμένε, το οποίο η Ρωσία έχει αναφέρει ότι ελέγχει.

«Ήρθαμε στο Αζοφστάλ με τη θέλεσή μας, όπως οι εργάτες του εργοστασίου, για να σωθούμε», σημειώνει η Ναταλία Ουσμάνοβα και συνεχίζει: «Όταν καταλάβαμε ότι μας πλησιάζει, φοβηθήκαμε ακόμα περισσότερο και προσπαθήσαμε να φύγουμε. Ξέραμε για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ξέραμε για την εκκένωση. Απλά δεν μας άφηναν να βγούμε. Και όταν αρχίσαμε να ακούμε βόμβες να σκάνε εκεί, νόμιζα ότι η καρδιά μου θα σταματούσε και ότι δεν θα επιβίωνα».

Στη συνέχεια περιγράφοντας τους βομβαρδισμούς, αναφέρει: «Ήταν τόσο ισχυροί. Στην έξοδο του καταφυγίου, στην κορυφή της σκάλας, δεν μπορούσε κανείς να αναπνεύσει, αφού δεν υπήρχε αρκετό οξυγόνο. Φοβόμουν μέχρι και να βγω έξω για να αναπνεύσω λίγο καθαρό αέρα. Φοβόμουν να ξεμυτίσω».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...