24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Απλήρωτοι έμειναν οι ελαιοκαλλιεργητές των Χανίων για το ποιοτικό παρακράτημα του 2009-2010

Ημερομηνία:

Απλήρωτοι για το ποιοτικό παρακράτημα της περιόδου 2009-2010 έμειναν τελικά οι δικαιούχοι ελαιοκαλλιεργητές του νομού Χανίων.
Η συγκεκριμένη ενίσχυση καταβλήθηκε στις 12 Μαίου και ανέρχονταν σε 35 ΕΥΡΩ ανά στρέμμα.

Οι Χανιώτες αγρότες όμως έμειναν απλήρωτοι καθώς ο ΟΠΕΓΕΠ-AGROCERT δεν απέστειλε εγκαίρως τις σχετικές καταστάσεις με τους δικαιούχους του νομού Χανίων στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η Ομάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιόλαδου του Δήμου Πλατανιά έχει ενημερώσει για το πρόβλημα με υπόμνημα της και τους τέσσερις Βουλευτές του νομού Χανίων, όπως επίσης και τον Πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ αλλά και τον Δήμαρχο Πλατανιά.

Στο υπόμνημα τους τα μέλη της Ομάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιολάδου του Δήμου Πλατανιά σημειώνει ότι:

«Η Ομάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής Ελιάς των πρώην δήμων Βουκολιών-Κολυμβαρίου-Πλατανιά και Α.Γ.Σ Π.Ρουμάτων που αριθμεί σήμερα 1.300 μέλη θέλει να σας  ενημερώσει για την εξέλιξη των πληρωμών του ποιοτικού παρακρατήματος για την ελαιοκομική περίοδο 2009-2010 στο Νομό Χανίων.

1) Με βάση το Φ.Ε.Κ Αρ. Φύλλου 778 και ημερομηνίας της 4/06/2010 αποφασίστηκε δικαιούχοι του ποιοτικού παρακρατήματος του 2009-2010 να είναι οι παραγωγοί που συμμετέχουν σε πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης ή βιοκαλλιέργειας και συγχρόνως αλέθουν τον ελαιόκαρπο τους σε ελαιοτριβεία πιστοποιημένα κατά Π.Ο.Π ή Π.Γ.Ε. Σε αυτούς τους παραγωγούς θα διανεμηθεί το ποσόν των 10 εκατομμυρίων ευρώ, και που αντιστοιχεί σε πρόσθετη ενίσχυση 35 ευρώ το στρέμμα.

2) Στις 12/05/2011 ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην πληρωμή των δικαιούχων παραγωγών ανά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα σε 2.301 παραγωγούς μοιράστηκε το ποσόν των 3.394.001,84 ευρω με πρόσθετη ενίσχυση 35 ευρω το στρέμμα.

3) Δυστυχώς  οι δικαιούχοι του Νομού Χανίων από λάθος ; του ΟΠΕΓΕΠ-AGROCERT δεν προωθήθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ έτσι ώστε να πληρωθούν.
4) Το παραπάνω λάθος του ΟΠΕΓΕΠ-AGROCERT διορθώθηκε την Παρασκευή 20/05/2011 και τα στοιχεία στάλθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

5) Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διενεργεί τους απαιτούμενους ελέγχους στα νέα στοιχεία που του εστάλησαν για να προβεί στην πληρωμή σε όσους δικαιούχους δεν εστάλησαν αρχικά από τον ΟΠΕΓΕΠ-AGROCERT.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ